Dvije velike hrvatske firme za Božić isplaćuju nagrade zaposlenicima

Dvije velike hrvatske firme za Božić isplaćuju nagrade zaposlenicima
Foto: Screenshot/YouTube, Igor Kralj/PIXSELL

DVIJE velike hrvatske firme za Božić nagrađuju svoje zaposlenike - koprivnička Podravka i riječki Jadran galenski laboratorij.

Iz Podravke su danas izvijestili da će radnicima uz plaću u prosincu biti isplaćeno dodatnih 3000 kuna, od čega 1500 kuna božićnice i 1500 godišnje nagrade.

Radnicima društava Grupe Podravka u Hrvatskoj isplatit će se božićnica u vrijednosti od 1500 kuna neto, pri čemu će iznos od 1000 kuna bit će isplaćen u novcu u prosincu s plaćom za studeni, dok će preostali iznos od 500 kuna radnici dobiti u obliku dara u naravi, navode iz Podravke.

Podravka ima više od 60 tržišta diljem svijeta

Odluku o isplati božićnice donijeta je u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora za Grupu Podravka i u dogovoru sa sindikatima o načinu isplate jednokratnog dodatka na plaću prigodom Božića za 2018. godinu, ističe se u priopćenju.

Uprava Podravke donijela je i odluku o isplati godišnje nagrade radnicima za uspješno poslovanje u 2018. i to u vrijednosti od 1500 kuna neto. Iznos od 1000 kuna bit će isplaćen do 21. prosinca, a preostali dio nagrade u vrijednosti od 500 kuna radnici će dobiti također u obliku dara u naravi.

Godišnja nagrada isplaćuje se kao stimulacija za doprinos radnika ostvarenju ovogodišnjih poslovnih rezultata koji predstavljaju najbolji operativni rezultat u dugogodišnjoj povijesti Podravke, kažu iz te kompanije. Tako će radnici, kako navode, uz mjesečnu plaću u prosincu dodatno primiti ukupno 3000 kuna neto.

"Ključ našeg uspjeha su upravo naši vrijedni zaposlenici koji uvijek nesebično svoj trud i znanje ulažu u razvoj, proizvodnju i plasman naših proizvoda i brandova na više od 60 tržišta diljem svijeta", istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar. Rekao je i kako se svako ulaganje u zaposlenike višestruko vraća kompaniji te kontinuirano rade na povećanju zadovoljstva naših zaposlenika.

"Da u tome uspijevamo, potvrđuju i nedavno uspješno završeni pregovori o izmjenama kolektivnog ugovora kojima smo značajno poboljšali materijala prava naših zaposlenika, te povijesno dobri poslovni rezultati ostvareni u ovoj godini“, istaknuo je Pucar.

U Podravci su već povećali najnižu plaću za 1000 kuna neto

Iz Podravke podsjećaju da s 1. siječnja 2019. započinje primjena izmijenjenog Kolektivnog ugovora Grupe Podravka čime se dodatno poboljšava materijalni status i prava radnika.

Među dogovorenim izmjenama je povećanje osnovice plaće na 1880 kuna i fiksnog dodatka na 470 kuna, a isplaćivat će se i naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto. Također, poslodavac će godišnje za svakog radnika uplaćivati svojevrsnu štednju od 1000 kuna neto u 3. mirovinski stup, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu.

Povećat će se i iznosi jubilarnih nagrada te će se povećati i novčana pomoć u slučaju smrti člana uže obitelji s dosadašnjih 2500 na 3000 kuna neto. Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto.

Iz Podravke napominju i kako je njihovim radnicima s najnižom plaćom ista već s 1. listopada povećana za oko 1000 kuna neto.

I riječka farmaceutska kompanija nagradit će svoje radnike

Jadran galenski laboratorij (JGL) će svim zaposlenicima JGL grupacije na svim tržištima isplatiti jednokratnu nagradu u iznosu od 4000 kuna bruto, što je u Hrvatskoj neoporezivo, a u drugim zemljama u u kojima djeluje u skladu s lokalnim poreznim zakonima, izvijestili su također danas iz te riječke farmaceutske kompanije.

Nagrada će biti isplaćena u prosincu i ne uključuje božićnicu ili slične isplate, navodi se u priopćenju JGL-a.

Glavni izvršni direktor kompanije Mislav Vučić istaknuo je da je isplata nagrade zaposlenicima zahvala za rad i postignute rezultate, s obzirom da grupacija ostvaruje rast dobiti i prihoda.

Kaže da je kompanija ove godine uvela brojne promjene i novosti u poslovanje te kako najviše vesele nezavisni tržišni podaci koji pokazuju da tvrtka raste brže od tržišta i stječe tržišni udjel sa svim ključnim brendovima. 

"Nastavno na to, rastu nam prihodi i profitabilnost, a i dalje smanjujemo zaduženost. Stoga je isplata nagrade svim našim zaposlenicima i u svim zemljama grupe zahvala za izniman napor, trud i postignute rezultate", poručio je Vučić, dodavši da i u 2019. godini očekuju nastavak rasta u svim segmentima.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani je kazao je da je ponosan na ispunjavanje poslovnih planova, usprkos nestabilnoj situaciji na tržištu i pojedinim vanjskim okolnostima, kao što su volatilnost tečaja rublja i politička nestabilnost između Rusije i Ukrajine.

JGL Grupa, koja izravno i posredstvom partnera posluje na ukupno 50 tržišta, zaključno je s 30. studenim ove godine zapošljavala 970 djelatnika.

Portfelj JGL-a čini 160 brendova, 460 proizvoda, 1.360 varijacija i 6.000 artikala, prilagođenih potrebama specifičnih tržišta, navode iz kompanije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara