Dvodnevno obilježavanje 10. obljetnice akcije "Maslenica"

ZADARSKI župan Šime Prtenjača na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio da će se u Zadru 21. i 22. siječnja obilježiti 10. obljetnica oslobodilačke vojnoredarstvene akcije ´Maslenica´, a dvodnevni program odvijat će se pod sloganom ´Ne zaboravimo´.

Akcija ´Maslenica´, koja je provedena 22. siječnja 1993. i kojom je oslobođen velik dio zadarskog zaleđa, uz ostalo Novsko ždrilo i zrakoplovna baza Zemunik, ove će se godine prvi put obilježiti na primjeren način, rekao je zadarski župan Šime Prtenjača.

Prvog dana obilježavanja, 21. siječnja, održat će se svečana akademija na kojoj će biti riječi o akciji ´Maslenica´, a bit će otvorene i dvije izložbe; akademskog slikara Ivice Šiška i petorice zadarskih slikara.

Dana 22. siječnja brojna će izaslanstva položiti vijence na gradskom groblju u Zadru i na spomen-obilježju poginulim braniteljima u Kašiću u zadarskom zaleđu. Bit će služena i misa zadušnica za poginule branitelje, a navečer će na gradskom trgu Forumu biti održan veliki koncert.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara