Dvojac u Zagrebu pao s više od 47 kila marihuane

Dvojac u Zagrebu pao s više od 47 kila marihuane

Foto: Mup

POLICIJSKI službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 31-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno preko 47 kilograma marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine, korespondencija te od 480 kuna, 100 USD  i 1.860 eura za koje postoje osnove sumnje da potječu od kupoprodaje droge.

Naime, policijski službenici raspolagali su saznanjima da se 32-godišnjak bavi preprodajom marihuane i da je skriva u unajmljenoj garaži te su u srijedu, 14. rujna, nakon kupoprodaje između 32-godišnjaka i 31-godišnjaka obojicu uhitili.

Temeljem naloga suca istrage obavljena je pretraga garaže koju je unajmio 32-godišnjak, a u kojoj je pronađeno 34 paketa s ukupno 41.475 grama marihuane te digitalna vaga. Pretragom osobnog automobila kojim se koristi 32-godišnjak pronađeno je 3.346 grama marihuane, a pretragom njegovog ruksaka pronađeno je 2.130 grama marihuane, dok je iz svoje kuće dragovoljno predao još 113 grama marihuane i digitalnu vagu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane, koju je potom skrivao i prepakiravao u unajmljenoj garaži i osobnim automobilima kojima se koristi, nakon čega je tako pripremljenu marihuanu u količinama od po nekoliko kilograma preprodavao između ostalog i 31-godišnjaku, koji je također dalje preprodavao marihuanu. 

Protiv obojice osumnjičenih policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok je protiv 32-godišnjaka podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela omogućavanja trošenja droge te su privedeni pritvorskom nadzorniku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara