Dvoje varaždinskih novinara pod istragom policije zbog tekstova o aferi "Ordinacija"

Foto: eVaraždin

DVOJE novinara iz Varaždina ovog su tjedna bili na obavijesnim razgovorima u policiji vezano uz suđenje ginekolozima koji su okrivljeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Kako doznaje portal eVaraždin, predmet policijske istrage je sporni navod u člancima koje su ti novinari objavili o suđenju.

Na informativnom razgovoru bili su novinarka Večernjeg lista Danica Plantak i novinar Regionalnog tjednika Ivica Kruhoberec. "S policije su me nazvali u srijedu da dođem na obavijesni razgovor, koji smo danas i obavili. Nisu me obavijestili o čemu se radi sve do današnjeg razgovora s inspektorom", kaže Plantak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv iz policije došao je temeljem naloga Državnog odvjetništva. Novinare se sumnjiči da su povrijedili tajnost podataka objavljivanjem podataka vezanih uz suđenje koje je zatvoreno za javnost. Plantak tvrdi da ju je policija tražila podatke o izvoru informacija koje je objavila, što je ona odbila učiniti. "I dalje držim da je izvor pouzdan i da time nije počinjeno nikakvo kazneno djelo, pogotovo jer se u članku ne spominju imena svjedoka", ističe novinarka Večernjaka.

Kruhoberec također kaže da je policija tražila da im oda izvor informacija, te dodaje kako je on informacije dobio od kolegice Plantak jer zajedno prate slučaj. "Čudi me revnost Državnog odvjetništva u ovom konkretnom slučaju, s obzirom da su mediji puni raznih  informacija "iznutra", od slučaja Sanader, pa čak i do lokalnih tema o kojima sam i sam pisao, pa nitko nije ništa poduzimao, niti me itko zvao na razgovor", kaže Kruhoberec.

Inače, suđenje ginekolozima optuženima za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje liječničke dokumentacije počelo je još u studenom, nakon uhićenja u aferi nazvanoj "Ordinacija", a presuda se očekuje tijekom ovog ili početkom sljedećeg mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara