Dvojica maloljetnika iz Pule u par sati počinili 11 kaznenih djela: Krađe, napadi na djecu, droga...

Dvojica maloljetnika iz Pule u par sati počinili 11 kaznenih djela: Krađe, napadi na djecu, droga...

Foto: Shutterstock

DVOJICA maloljetnika iz Pule osumnjičena su da su u razmaku od svega par sati počinili 11 kaznenih djela koja se većinom odnose na krađe, prisilu i napad na vršnjake, izvijestila je policija.

Dvojac je, prema sumnjama policije, prošlog četvrtka oko podneva u Puli prvo presreo dvojicu maloljetnika pri čemu su jednog udarili, a od drugog uzeli cigarete. Sat kasnije na meti im se ponovno našao maloljetnik kojeg su ranije napali, a taj put su mu uzeli manji novčani iznos.

Maloljetnički dvojac tu nije stao s protupravnim ponašanjem jer je već oko 15 sati u parku Monte Zaro presreo još dvojicu vršnjaka od kojih su uzeli mobitel i novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su ih natjerali da pođu s njima do igrališta, gdje su od njih tražili da se međusobno potuku, a od jednog i da ukrade iz trgovine alkohol. Nakon što su mladići odbili to učiniti osumnjičenici su ih fizički napali, izvijestila je policija na svojim internetskim stranicama.

Obojica napadača uhićena su iste večeri nakon svog delikventskog izleta te su nakon kriminalističkog istraživanja sutradan sprovedeni u policijski pritvor.

Policija ih tereti za krađe, protupravno oduzimanje slobode i povrede djetetovih prava, a jednog od njih i za omogućavanja trošenja droga pošto je utvrđeno da je dvojici maloljetnika dao na uživanje marihuanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara