Dvojica muškaraca u Zadru prevarila naivnog 73-godišnjaka

Dvojica muškaraca u Zadru prevarila naivnog 73-godišnjaka

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP / Ilustracija 

NAIVNOG 73-godišnjeg Zadranina prevarila su jučer dvojica nepoznatih muškaraca, koji su se, ispričavši starcu lažnu priču, na lak način domogli iznosa od nekoliko tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je danas potvrdila zadarska policija, 73-godišnjaka su u četvrtak poslijepodne u Velebitskoj ulici u Zadru presrela dvojica nepoznatih muškaraca, koji su ga zaustavili na ulici zamolivši za pomoć. Ispričali su mu da su oni strani državljani koji su u Zadru doživjeli prometnu nesreću u kojoj je teže ozlijeđena supruga jednoga od njih. No ozlijeđenu suprugu, kako su ispričali starcu, bolnica ne želi zadržati na liječenju dok se ne podmiri bolnički račun od 5.000 eura. Zamolili su žrtvu da im posudi dio novca za podmirenje računa, obećavši da će mu kao zalog za vraćanje duga ostaviti zlatan sat vrijedan nekoliko tisuća eura.

Naivni starac je, uhvativši se na mamac, odmah otišao u banku i s računa podigao nekoliko tisuća kuna koje je predao prevarantima, a oni su mu zauzvrat predali sat. No starac je ipak brzo shvatio da sat nije zlatan, da je njegova "garancija" za vraćanje duga zapravo bezvrijedna bižuterija te je shvatio da je prevaren i sve je prijavio policiji. Potraga za prevarantima je u tijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara