Dvorski nakon prijetnji da će ubiti policajce prebačen u Remetinec

IVAN DVORSKI zvan Psiho (21), optužen za trostruko ubojstvo u riječkom naselju Vežica, zbog novih ozbiljnih prijetnji smrću pravosudnim policajcima, premješten je iz riječkog u zagrebački zatvor, iako  je u tijeku suđenje u Rijeci. Prebačen je zatvorskim automobilom uz dodatno osiguranje, javlja Cropress.

Zatvorska uprava očito nije imala drugog izbora nakon što je Dvorski zaprijetio da će od žlice napraviti nož i likvidirati pravosudne policajce s kojima se nedavno sukobio. Obećao je da će se sigurno osvetiti ako bude osuđen na 30 ili više godina zatvora, jer će mu tada ionako biti svejedno.

Do ovih prijetnji je došlo nakon što su ga pravosudni policajci pokušali premjestiti u izdvojenu sobu jer se dovikivao s djevojkom na ulici. Tada je došlo i do fizičkog napada u kojem je Dvorski šakom u glavu udario jednog policajca.

Osim Dvorskog, za trostruko ubojstvo u riječkom naselju Vežica, sudi se i njegovim prijateljima Luki Obrovcu i Reneu Ljubojeviću. Oni su 15. ožujka  zbog tri tisuće kuna i 150 eura likvidirali Đanija Vukošu, njegovog oca Benita i djevojku Mirjam Švaljek. Policija je utvrdila da je pucao Dvorski, a iskusni istražitelji  bili su zgroženi brutalnošću.

Suđenje ovoj trojici se nastavlja 11. siječnja iduće godine.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara