Ekološki incident: Iz naftovoda kod Đurđevca gazolin šikljao 10 metara u zrak

Tekst: I.Kri.
Foto: Darko Imbriša (Podravski list / Cropix)

IZ naftovoda u blizini Đurđevca jučer oko podneva je isteklo oko 2,5 kubičnih metara gazolina.

Cijev naftovoda je puknula na nenastanjenom području tri kilometra od magistralnog čvora između Budrovca i Šandrovca. Zdravlje i životi ljudi nisu ugroženi.

Centar 112 obaviješten je jučer oko 14.50 sati, a na mjesto nesreće su prvi stigli đurđevački vatrogasci. Vodopravna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša utvrđuju stupanj nastalog onečišćenja. Zasad se pretpostavlja da je nastalo samo manje onečišćenje.

Pretpostavlja se da je cijev pukla zbog dotrajalosti, a ona je već sanirana. Pomoćna cijev se nalazi na dubini od metar i pol ispod zemlje. Prije nego je zatvoren sigurnosni ventil gazolin je šikljao desetak metara u zrak.

U prvoj verziji teksta objavili smo da je gazolin curio iz JANAF-ovog naftovoda što smo ubrzo ispravili. Iz JANAF-a smo dobili demantij te informacije.

"Budući da se ne radi o JANAF-ovom naftovodu, a i poznato je kako JANAF svojim naftovodom transportira isključivo sirovu naftu, najodlučnije opovrgavamo takvu, ničim argumentiranu informaciju, koju ujedno ocjenjujemo štetnom za svoje poslovanje i ugled tvrtke", piše u demantiju koji je poslao JANAF.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara