Ekskluzivni video intervju - Posljednji intervju Gorana Ivaniševića za hrvatske medije: Uništio sam svoju obitelj

GORAN IVANIŠEVIĆ i Tatjana Dragović napuštaju Hrvatsku. Ivanišević, rekao nam je, ne želi više davati izjave za hrvatske medije, a posljednji intervju neposredno prije odlaska dao je Matiji Babiću za Index.hr.
 
U prvom dijelu video intervjua Goran Ivanišević odgovara je li ikad imao dilemu Tanja ili Vanja, je li s Vanjom Halilović bio u vezi, je li mu Tatjana oprostila i kakvi su mu izgledi da spasi vezu, boji li se istupa Vanje Halilović, te zašto odlazi iz Hrvatske.
 
U drugom dijelu Goran objašnjava zašto nije postao izbornik Davis Cup reprezentacije i zašto više ne razgovara Marijom Ančićem, te zašto je pristao nastupiti u spotu HDZ-a.
 
Pogledajte:
 
Video 1: O Tanji i Vanji
 
Video 2: O Davis Cupu i Sanaderu

Tekstualno prenosimo dijelove intervjua

Je li vrijedno? 
Nije ništa vrijedno toga kad uništiš obitelj koju si gradio 11 godina. To je jedan križ i teret koji ću ja nositi cijeli svoj život.

Kako je i kada krenulo s Vanjom?
Svi pišu o nekakve dvije godine, te dvije godine s Vanjom Halilović ne postoje. Ja sam čovjek od krvi i mesa, svi griješimo, malo sam previše zanio i to je izmaklo kontroli. Nisam mislio, lako je sad pričati. Nisam očekivao ovakav medijski bum. Ja sam kriv, s tim ću se nositi cijeli život, pogriješio sam, desilo se. Smeta me i što sada pišu da sam prisilno u vezi s Tatjanom. Ja sam u toj vezi 11 godina, imamo uspona i padova, smetaju me neistine. Ja sam s Tatjanom jer želim biti s njom. Ona mi nije oprostila i ne znam hoće li mi oprostiti. Ja se iskreno nadam da hoće, ja ću se potruditi da mi oprosti. Ali zasad sam slobodan čovjek i mogu raditi što me volja, mogu biti s kim god hoću. Ja sam izabrao i ja želim biti jedino s Tatjanom. Ona i moja djeca jedini su tu povrijeđeni, osramotio sam ju pred cijelom nacijom.

Tko je kriv? 
Ja ne tražim krivca. Ja sam jedini kriv, nitko me nije tjerao puškom. Goran nikad nije bio žrtva i izigravao žrtvu. Ja sam krivac i ne bježim od toga.

Je li postojala dilema: Tanja ili Vanja? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nikad nije postojala dilema. 11 godina smo u vezi i Tatjana je moja jedina ljubav i osoba s kojom želim biti.

Gdje ideš i na koliko? Odlaziš li zauvijek? 
Ne odlazim zauvijek. Idemo na neko vrijeme jer ako ostanemo ovdje, šanse su mi ionako minimalne, a ako ostanemo ovdje su nikakve. Moramo se malo maknuti da bar imam nekakve izglede da mi oprosti i da se sve ovo malo slegne. Da živimo u miru tih par mjeseci. Idemo daleko, jako daleko, treba nam velika promjena.

Zašto nisi preuzeo Davis Cup reprezentaciju i što se dogodilo u odnosu s Nikolom Pilićem?
Kada običan čovjek u novinama pročita te silne napise koji su kružili nakon Bratislave, ja ispadam padobranac ili sotona koji želi narušiti idilu. Zato moram ljudima objasniti neke stvari; tenis je individualni sport u kojem nema nikakve idile niti će je ikada biti. Davis Cup je osvojio Ivan Ljubičić.

Smeta me što se priča da sam ja potjerao Nikolu Pilića u Srbiju. Nisam nikoga nigdje potjerao, ja sam samo rekao da želim biti izbornik i da mi ne treba nikakav pomoćnik. A ljudi su govorili da mene guraju novinarski lobi i moj tata. Nisam postao izbornik jer je ispalo kao da se negdje guram. Pilić i ja smo se dogovorili da po svršetku moje igračke karijere, on odlazi i ja preuzimam reprezentaciju. Pilić, međutim, kasnije nije rekao da želi otići, nego je potpisao novi ugovor

On je sam trebao reći ovo je moj zadnji meč. Ma, žao mi je što sam uopće išao u Bratislavu jer mislim da tamo nisam pripadao. Nelagodno sam se osjećao i svaki put kad dođem doma i vidim taj pehar Davis Cupa pitam se što radi tu."

Odnosi između reprezentativaca? 
"Na kraju mi je drago što nisam preuzeo reprezentaciju jer s nekim igračima više ne komuniciram. S Ljubom sam odličan, s Karlovićem dobar, a s Ančićem ne komuniciram. Odnosi među njima također nisu dobri, zapravo se međusobno ne trpe. Ljubičiću je pomalo smetalo što su Ančića proglašavali herojem nakon Bratislave, ali Ljubo je tu jedini apsolutni heroj."

Gdje je puklo u odnosu s Ančićem? 
"Između nas je puklo u Bratislavi. 2000 godine, dok je imao 17 godina, odveo sam ga na Olimpijske igre. Da nije bilo mene, i pozivnice koju sam mu sredio, ne bi on vidio Igre. Pomogao sam mu u karijeri, a on je mene prozvao zbog okolnosti koje su pratile turnir u Zagrebu. Ja njega nikad nisam prozivao po novinama. Nije mu se svidio honorar, ali to je pitanje za direktora Horvata. Ančiću želim sve najbolje u životu, želim da se vrati među deset najboljih, ali što se našeg odnosa tiče, to je gotovo."

Kako si završio u spotu HDZ-a? 
Moja potpora je bila premijeru Sanaderu, ne HDZ-u. Nikad nisam bio ni u jednoj stranci, niti me zanima politika, ali glasao sam za Sanadera jer vjerujem u njega. Možda sam i imao problema zato što nisam bio niti u jednoj stranci.

O ZERP-U? 
Što se mene tiče ja nikad ne bih ušao u Europu. Nikad. Europska unija me ne zanima, ako smo već proglasili ZERP, ja bih stavio tri ratna broda tamo i ne bih ni jednom Slovencu dao da priđe. Svaku ribu što uhvati, vratio bi nazad. A Talijani pogotovo. Dao bih im dvije minute da izađu iz hrvatskih voda, ako ne izađu odmah ide plijenjenje broda i skakanje u vodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara