Ekskluzivni video: Mister Bandić "spiking kroejša"

Tekst: I. Ćimić, P. Ravlić
Video: Danilo Caković

"SPIKING Kroejša", glasio je odgovor predsjedničkog kandidata Milana Bandića na pitanje koje mu je Indexova novinarka postavila na engleskom jeziku.

Korektni engleski!?

Bandić se sinoć pojavio na dodjeli nagrada koja odaje priznanje najbolje odjevenim poznatim osobama u Hrvatskoj, a naša novinarka prišla je Bandiću kako bi na engleskom popričala sa čovjekom koji sutra želi na Pantovčaku razgovarati sa stranim diplomatima. Još prije desetak dana Bandić nam je pismeno odgovorio kako se korektno služi engleskim i francuskim jezikom.

Koliko je to "korektno" otkrili smo sinoć kada ga je novinarka na engleskom upitala što nosi večeras, a Bandićev odgovor na "korektnom" engleskom bio je: "Ke!?"

Bandićev "common english" izraz: Da!

Ponovili smo upit, a Bandić je opet na "korektnom" engleskom odgovarao s "Jes", a u jednom trenutku poslužio se sa doista čestom engleskom uzrečicom "Da!". Na kraju kada mu je novinarka udijelila kompliment da dobro izgleda, Bandić je lakonski odgovorio: "Spiking Kroejša".

"Poštovani, Milan Bandić je učio engleski i francuski jezik s kojima se korektno služi", glasio je odgovor Izbornog stožera Milana Bandića i danas kada smo ih upitali za strane jezike predsjedničkog kandidata. Jedino je na kraju ostalo pitanje je li možda Bandić imao loše profesore ili se opet poslužio s neistinama baš kada je na početku kampanje rekao da ima člansku iskaznicu SDP-a s brojem 2.

Kako se služi francuskim, poslije engleskog debakla, suvišno je i istraživati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara