Ekstremni desničari sa zastavama HOS-a došli pred HDZ, izašla i interventna

Ekstremni desničari sa zastavama HOS-a došli pred HDZ, izašla i interventna
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SKUPINA ljudi s HOS-ovim zastavama prosvjedovala je danas ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, javlja N1.

Ispred središnjice vladajuće stranke stigao je i kombi interventne policije i desetak policajaca. 

Prosvjed je organizirao predsjednik opskurne ekstremno desne stranke A-HSP Dražen Keleminec. Na svojim stranicama prije nekoliko dana su najavili da će danas održati prosvjed pred HDZ-om. "Recimo koalicijskom partneru SDSS-a, da je dosta pljačke i ponižavanja Hrvatskog naroda!", stoji u pozivu na prosvjed.

Keleminec je na prosvjedu ustvrdio da Hrvatska ima vlast koja štiti ubojice s Ovčare, navevši poimence Đorđa Čurčića, dožupana Vukovarsko-srijemske županije.

Pozvao je Milorada Pupovca i premijera Andreja Plenkovića neka kažu gdje je druga grobnica na Ovčari, ustvrdivši da hrvatska vlast to zna, ali skriva te zatražio da se hrvatski branitelji koji su tamo bačeni dostojno pokopaju,a ne da budu sakriveni i da se štite njihove ubojice i zločinci. 

Manjina vlada hrvatskom na čelu s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem i predsjednikom Glavne skupštine SDSS-a Vojislavom Stanimirovićem. Oni koji vrijeđaju Hrvatsku, njih njihov koalicijski partner HDZ nagrađuje, izjavio Keleminec. 

Ustvrdio je da Vlada i državni odvjetnik štite krvnike s Ovčare, koalicijske partnere iz SDSS-a i zbog njih se ne želi reći gdje je druga grobnica na Ovčari te da premijer Plenković zna gdje se nalazi, ali to ne želi reći.

To je tragedije hrvatske države i naroda što imamo takvu vlast koja štiti ubojice i zločince, a istodobno se branitelji proganjanju pa tako Tomislav Merčep mora biti u zatvoru, rekao je Keleminec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara