Elon Musk: Tesla sljedeće godine stiže u Hrvatsku

Elon Musk: Tesla sljedeće godine stiže u Hrvatsku
Foto: EPA

"KONAČNO, učinit ćemo Nikolu Teslu ponosnim tako što ćemo imati njegove automobile u zemljama njegova porijekla", objavio je svjetski poznati poduzetnik i ulagač Elon Musk koji stoji iza brenda električnih automobila Tesla, koji je na Twitteru napisao kako se "nada otvoriti u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini istočne Europe rano sljedeće godine".

Dolazak proslavljenih Tesla automobila u Hrvatsku svakako bi doprinijelo razvoju domaće automobilske industrije, gdje u segmentu električnih automobila već postoji sjajan primjer Mate Rimca i njegovih Rimac Automobila. No pitanje je planira li Elon Musk otvaranje proizvodnih pogona ili otvaranje trgovina u kojima će se moći kupiti Tesla automobili ili planira li uopće nešto u Hrvatskoj.

Zatražili smo komentar od poznatog hrvatskog poduzetnika i ulagača Sašu Cvetojevića koji se prvi dovezao u Teslinu revolucionarnom Modelu S u Hrvatsku te je početkom prošle godine s Teslom prešao Saharu.

"Teško je reći što je mislio pod 'open', ali čini se da misli na otvaranje prodajnog/servis centra", komentirao je Saša Cvetojević i nastavio: "Teško mi je vjerovati u to jer Hrvatska a pogotovo Srbija još dugo neće biti tržišta zanimljiva za Teslu."

"Puno više se priča o otvaranju Tesla centra u Sloveniji i ako se to dogodi sljedeće godine, to će biti dobar iskorak jer će rasteretiti centar u Grazu koji sad koriste svi vlasnici vozila iz južne Austrije, Mađarske, jugoistočnog dijela EU pa sve do Turske. Stoga pretpostavljam da se radi o službenom uvrštenju tih zemalja na listu onih u koje Tesla službeno prodaje vozila", komentirao je za Index Saša Cvetojević.

No ovaj veliki hrvatski tehnološki entuzijast smatra da bi se Muskova najava mogla odnositi i na najavljenu ekspanziju mreže superbrzih punjača - Tesla Superchargera - prema istoku: "Hrvatska je trenutno odlično njima pokrivena, ponajviše radi turista iz zapadne Europe, ali istočno od Slavonskog Broda takvi punjači nedostaju. Već dvije godine postoje planovi da se mreža proširi do Turske, ali da se bolje pokrije i spomenuta Slovačka."

Cvetojević je poznati ljubitelj Tesla automobila, ali u ovom slučaju Muskovu najavu primio je u rukavicama. "Navikli smo da se 'Elon time' malo razlikuje od uobičajenog vremena, pa tu najavu uzimam s rezervom", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara