Engleska policija: Dobro da Hrvatska ne proizvodi aute pa navijači nemaju što razbijati

Engleska policija: Dobro da Hrvatska ne proizvodi aute pa navijači nemaju što razbijati
Screenshot: Daily Mail

DOK je Hrvatska sinoć slavila zbog povijesne pobjede nad Engleskom i plasmana u finale Svjetskog prvenstva u nogometu, Otok je tugovao.

>> VIDEO Hrvatska je slavila cijelu noć

>> Engleska u suzama, na naslovnicama uplakani navijači

A znamo da neki engleski navijači, i kad tuguju i kad slave, ne prežu od divljanja i razbijanja. 

Nakon pobjede nad Švedskom demolirali IKEA-u

Kao poslije pobjede nad Švedskom kad su vandalizirali bolničko vozilo i nekoliko automobila, penjali se i skakali po autobusima i autobusnim postajama - pri čemu je jedan navijač kroz stakleni krov propao na navijačicu ispod - ali i upali u lokalnu IKEA-u gdje su napravili popriličan nered u poznatom trgovačkom lancu za namještaj.

Dio je to duge huliganske tradicije - kad je Engleska ispala protiv Njemačke u polufinalu Europskog prvenstva 1996. Englezi su masovno razbijali Volkswagene i Mercedese. 

"Sreća" da ne postoje hrvatski automobili?

Stoga je, moglo bi se reći, sreća što u Engleskoj i nema prepoznatljivih hrvatskih proizvoda ili trgovina. Do istog zaključka je došao i engleski šef policije za osiguravanje nogometnih događaja Mark Roberts, koji je jučer prije utakmice izjavio da mu je laknulo što Hrvatska ne proizvodi automobile koje bi huligani mogli razbijati ako Engleska izgubi.

Roberts je za britanski Telegraph rekao kako se više brine zbog ponašanja navijača u domovini nego zbog desetak tisuća navijača koji su otišli na utakmicu u Moskvi.  

"Vidjeli smo ranije primjere određenih marki automobila koji su vandalizirani nakon što bi nas zemlja proizvođač izbacila s turnira. Olakšanje nam je što Hrvati nisu masovni izvoznici nepomičnih objekata na kojima navijači mogu iskaljivati svoje ogorčenje", rekao je Roberts.

Noć u Engleskoj ipak prošla uglavnom mirno

Engleska je, kao što znamo, izgubila i okončala svoj san o osvajanju Svjetskog prvenstva u Rusiji, a huliganima je preostalo da bijes iskaljuju na nekim drugim metama.

Srećom, noć je u Engleskoj ipak prošla bez takvih incidenata. Unatoč nekoliko slučajeva tučnjave i vandalizma, britanska policija priopćila je da je velika većina navijača pubove i parkove napustila "uzdignutih glava i bez problema", prenosi britanski Metro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara