Erdogan: Snimka ubojstva saudijskog novinara je stravična

Erdogan: Snimka ubojstva saudijskog novinara je stravična
Foto: Hina/EPA

TURSKI predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je novinarima pri svom povratku avionom iz Francuske da je o ubojstvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija raspravio s američkim, francuskim i njemačkim liderima na večeri u Parizu. 

"Pustili smo snimke povezane s ovim ubojstvom svima koji su to željeli. Naša obavještajna organizacija nije krila ništa. Pustili smo ih svima koji su to htjeli, uključujući Saudijce, SAD, Francusku, Kanadu, Njemačku i Veliku Britaniju", rekao je Erdogan. 

"Snimke su zaista stravične. Zaista, kad je saudijski obavještajni časnik slušao snimku, bio je tako šokiran da je rekao: 'Ovaj mora da je uzeo heroin, samo netko tko uzima heroin može učiniti nešto takvo'", prepričao je Erdogan novinarima. 

Khashoggi, kritičar saudijskog režima, odnosno njenog de facto vladara, princa Muhammada bin Salmana, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu prošlog mjeseca, a Saudijci su njegovo ubojstvo poricali tjednima, iako nikad nije izišao iz konzulata u koji je istog dana došlo 15 agenata iz Saudijske Arabije. Rijad je kasnije priznao da je Khashoggi ubijen, inzistirajući na tome da vrh saudijskog režima ipak nije znao ništa o ovoj likvidaciji i da su je proveli "odmetnuti" dužnosnici.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara