Esih: Plenković širi mržnju prema meni

Esih: Plenković širi mržnju prema meni
Screenshot: Saborska TV

ANDREJ Plenković i Bruna Esih jučer su se posvađali u saboru.

"Gospodine Plenkoviću, hrvatski narod od vas ne očekuje da budete poliglot, diplomat i super euro-man. Od vas očekuju da budete državnik. Znači sluga i vođa svoga naroda, koji će jednom reći ne ovom perfidnom i tihom ratu objavljenom europskim suverenim nacijama pa tako i vašoj. U ovom ratu anemija vam nije opravdanje", rekla je Esih Plenkoviću.

To je već stil te male strančice u kojoj bi se ona u nekim drugim vremenima i drugim zemljama mogla kandidirati za ministricu narodnog prosvjetiteljstva i propagande. Čita pitanje i reakciju na pitanje, što djeluje patetično, a sadržaj je bio neargumentiran", rekao je Plenković novinarima nešto kasnije. Pritom je očito aludirao na Josepha Goebbelsa, koji je bio ministar narodnog prosvjećenja i propagande u Trećem Reichu.

"Tipičan primjer najnižeg populizma i stvaranja loše atmosfere kod dijela birača, pozivajući se na narod. Ali hrvatski narod je pametan, ima filtere i ne podliježe onima koji stvaraju paniku. U političkom smislu jadno i jako loše", ocijenio je Plenković njezin istup.

Danas je Esih, pak, kazala kako Plenković širi mržnju prema njoj i ostavlja mogućnost da joj ljudi na ulici kažu da je fašist.

„Pa ja njega pitam hoće li smatrati odgovornim što širenjem mržnje prema zastupnici otvara mogućnost da me na ulici vrijeđaju i kažu mi da sam nacist ili fašist“, kazala je Esih, prenosi Dnevnik Nove TV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara