Etičko vijeće HRT-a: Elizabeta Gojan 1:1 Vanja Sutlić

Etičko vijeće HRT-a: Elizabeta Gojan 1:1 Vanja Sutlić

TRI TJEDNA nakon što je Etičko povjerenstvo po prvi puta u povijesti nacionalne javne televizije donijelo mišljenje protiv svog ravnatelja, Vanje Sutlića, HRT-ov je šef uzvratio inicijatorici te njegove poslovne sramote protutužbom i dobio je.

Podsjetimo, najprije se novinarka Elizabeta Gojan potužila Etičkom povjerenstvu da je Sutlić za neke novinare HRT-a izjavio kako su karijere izgradili na "pokolju jedne cijele generacije novinara", i zaradio presedansku packu. No, Gojan je "pogriješila", jer se malo "zanijela" objašnjavajući razloge prijave Povjerenstvu i iskazala što misli o svom šefu: da ga je na vrh HRT-a dovela politika te konstatirala da njezin rad ocjenjuje čovjek koji se nikada nije bavio novinarstvom.

Takvo mišljenje, izneseno HRT-ovom tijelu, a ne javno, Sutlić je odlučio prijaviti kao kršenje Etičkog kodeksa HRT-a i dobio bitku. Naime, Povjerenstvo je presudilo da je Gojan prekršila isti članak kao i Sutlić svojim mišljenjem o nekim novinarima koje je izrekao na radnom sastanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo smatra da je Gojan izrekla neistinu i uvredu, jer smatraju da se Sutlić "neosporno" bavio novinarstvom, a jednako neospornim smatraju i postupak kojim je došao na mjesto prvog zapovjednika kuće.

A.B.
Foto: Index, Fashion.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara