Evo kolike će božićnice isplaćivati državne tvrtke: Hrvatske ceste daju najveću

Evo kolike će božićnice isplaćivati državne tvrtke: Hrvatske ceste daju najveću

Foto: 123rf, index

ZAPOSLENI u državnim i javnim tvrtkama ove će godine dobiti božićnice u iznosu od 1250 kuna. Isplata božićnice zajamčena je kolektivnim ugovorima i bit će isplaćena u svim tijelima državne uprave (npr. ministarstva, središnji državni uredi) kao i javnim službama.

Provjerili smo hoće li i koliku točno božićnicu isplaćivati državne tvrtke. Najbolje prolaze djelatnici Hrvatskih cesta koji će dobiti najveću božićnicu - od 1500 kuna. Zajamčeno im je to važećim kolektivnim ugovorom, kako nam je rekla Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

 


Malo manje će dobiti djelatnici Hrvatskih voda. Njima će biti isplaćena božićnica u visini neoporezivog iznosa od 1250 kuna. A isto toliko će dobiti i zaposlenici Hrvatskih šuma.

 

Evo tko neće dobiti ništa

Samo 50 kuna manju božićnicu dobit će u HEP-u. Oni će u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora isplatiti božićnicu svim radnicima u iznosu od 1200 kuna.

U HAC-u su već dobili božićnicu od 1000 kuna.

"Hrvatske autoceste d.o.o. sukladno Kolektivnom ugovoru već su isplatile radnicima jednokratni dodatak na plaću povodom božićnih i novogodišnjih blagdana (božićnica) u neoporezivom iznosu od 1000 kuna neto uz isplatu plaće za mjesec studeni", stoji u odgovoru Ureda za odnose s javnošću HEP-a.

Od državnih tvrtki koje isplaćuju božićnicu, najmanje će dobiti zaposlenici HRT-a. No neće dobiti iznos u novcu, nego u bonu. "Hrvatska radiotelevizija će u 2017. godini svojim zaposlenicima isplatiti božićnicu u obliku primitka u naravi (bona) u iznosu od 200 kuna", stoji u odgovoru HRT-a.

S druge strane neke državne tvrtke neće isplaćivati božićnice, a među njima su HŽ Putnički prijevoz i Jadrolinija, dok u Croatia Airlinesu još uvijek nije donesena odluka o eventualnoj isplati i iznosu božićnice zaposlenicima CA.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara