Facebook doživio najveći pad u povijesti

Facebook doživio najveći pad u povijesti
Foto: Index

FACEBOOK je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u povijesti. No još uvijek ima velikih  problema diljem svijeta, javlja CNN. Problemi nisu zanemarivi, ali su puno manji u usporedbi sa sinoćnjim kad je praktički cijeli Facebook bio nedostupan.

Već više od 16 sati traju veliki problemi s najvećom društvenom mrežom. Radi se najvećem padu Facebooka u povijesti.

U četvrtak ujutro problemi su još prisutni diljem svijeta. Situacija je sve bolja, ali problemi u četvrtak i nakon 12 sati još uvijek postoje u brojnim dijelovima svijeta.

Facebook preko Twittera objavio da imaju problema

Facebook je putem Twittera morao objašnjavati što se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

Facebook se putem Twittera oglasio još sinoć.

Prvo su napisali da su svjesni problema. A onda dodali i kako ih rješavaju. Otkrili su samo da se ne radi o hakerskom napadu. No, osim toga više ništa nisu rekli.

I do sada se više nisu oglasili.

Veliki problemi za WhatsApp, Messenger i Instagram

Također, velikih problema imaju WhatsApp i Messenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Facebooka.

Prvi problemi počeli su jučer oko 17 sati po našem vremenu.

Iako se Facebook učitavao, mnogi su prijavili probleme s objavama.

Problemi su se javili i na Instagramu. Korisnici nisu mogli refreshati naslovnicu ni objavljivati slike. No, jutros su s Instagrama javili kako su problemi uklonjeni.

Također, naslovnica Facebookovog messengera nije se željela učitati, a mnogi su prijavili probleme i s WhatsAppom, posebno s učitavanjem slika na ovoj aplikaciji za dopisivanje.

Problem je globalan. DownDetector i u 13:30 sati pokazuje da Facebook ima velikih problema diljem svijeta.

Stanje u 13:25

Što se Hrvatske tiče, problemi su jutros uglavnom bili otklonjeni. No, rano poslijepodne DownDetector pokazuje da i u Hrvatskoj opet ima dosta problema.

Stanje u 13:30

Najveći problemi od 2008. godine

Posljednji put je Facebook imao ovako velikih problema, piše BBC, 2008. godine. No tada je imao oko 150 milijuna korisnika, za razliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio - New York Times je navečer objavio da su protiv Facebooka njujorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara