Facebook se srušio zbog problema sa serverima

Facebook se srušio zbog problema sa serverima
Foto: 123rf

KOMPANIJA Facebook okrivila je jučer "promjenu konfiguracije servera" za najveći pad te društvene mreže u povijesti, gdje su njene aplikacije prestale raditi diljem svijeta.
Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja diljem svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Europi, prema podacima internetske stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Nova konfiguracija servera

Nakon objave da ima problema u srijedu, Facebook je ostao bez komentara gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i ispriku.

"Jučer, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema s našim aplikacijama i uslugama", napisao je Facebook na Twitteru.

"Riješili smo problem i naši se sustavi oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na vašem strpljenju", stoji u objavi.

Najveći pad u povijesti

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u Facebookovoj povijesti, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke.
Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan 'hashtag' na konkurentnoj mreži Twitteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povrat novca oglašivačima čije poruke nisu mogle biti poslane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara