UHLJEBISTAN

Fejsom se širi oglas da Grad Zagreb traži fotokopirača. Evo o čemu se radi

Fejsom se širi oglas da Grad Zagreb traži fotokopirača. Evo o čemu se radi
Screeenshot: Grad Zagreb

MOŽDA ste posljednjih dana na društvenim mrežama primijetili fotografiju s neobičnim oglasom sa službenih stranica Grada Zagreba. 

"Fotokopirač/fotokopiračica u Pododsjeku za poslove fotokopiranja Odsjeka za tiskarske poslove u Službi za poslove pružanja usluga Sektora za uredsko poslovanje i poslove pružanja usluga", piše u opisu zanimanja na natječaju objavljenom na stranicama Grada Zagreba. 

Radi se o oglasu koji je u Narodnim novinama objavljen 13. studenog 2013. godine, a raspisao ga je Gradski ured za opću upravu, u svrhu zapošljavanja u gradskim upravnim tijelima.

Što se očekivalo od kandidata?

Opis posla zahtijeva obavljanje poslova fotokopiranja te vođenje evidencije o materijalu. Također, od kandidata se očekuje rad na strojevima za rezanje, spiralni i topli uvez. Opis poslova i zadataka još propisuje brigu o čistoći strojeva na kojima radi, otklanjanje manjih zastoja, briga o redovnim servisima fotokopirnih strojeva, te obavljanje druge poslove.

Što se tiče plaće, u natječaju se navodi da je osnovna plaća umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta - 1,15 i osnovice za izračun plaće u visini od 4.602,00 kn bruto, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža. 

Provjera znanja

Kandidati koji su ispunjavali formalne uvjete natječaja morali su proći testiranje i intervju radi provjere znanja i sposobnosti. Za svaki dio provjere znanja kandidatima se dodjeljivalo od 1 do 10 bodova, a smatralo se da su kandidati uspješno položili testove ako su iz svakog djela provjere znanja ostvarili najmanje 50% (5 bodova) na testiranju. S kandidatima koji uspješno polože testove provodili su se intervjui (razgovori). 

Pravila testiranja

Objavljena su i pravila testiranja.

Naime, za vrijeme provjere znanja nije bilo dopušteno koristiti se bilo kakvom literaturom, odnosno bilješkama. Nije bilo dopušteno koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva. Također, bilo je zabranjeno napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija. Nije se smjelo ni razgovarati s ostalim kandidatima niti na bilo koji drugi način remetiti njihovu koncentraciju.

Testiranje kandidata održalo se u utorak 28. siječnja 2014. u 10 sati na lokaciji Stara gradska vijećnica, Ćirila i Metoda 5, Zagreb, dvorana C. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara