Filmska pljačka u BiH: Audijem iščupali bankomat

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva (AFP)

NAORUŽANI lopovi jučer su oko 4 sata automobilom marke Audi iščupali i odnijeli bankomat NLB Razvojne banke u Kneževu, u kojem je bilo oko 10.000 konvertibilnih maraka (nešto više od 37.000 kuna, op.a.). Kako prenose Nezavisne novine, prema neslužbenim informacijama, policija je jučer na makadamskom putu u selu Palez, nadomak Kneževa, pronašli Audi i prazan bankomat.

Jedan od stanara zgrade u čijem se prizemlju nalazi poslovnica opljačkane banke, ispričao je da je vidio šest maskiranih osoba naoružanih automatskim puškama, koji su pred banku stigli s dva automobila.

"Dovezli su se u Škodi Feliciji i Audiju te su sajlom za kuku Audija zakačili bankomat, iščupali ga i utovarili u prtljažnik. Sjeli su u automobile i otišli u pravcu Banje Luke. U tijeku pljačke se oglasio jak zvuk alarma i policija je bila tu, ali vjerojatno nije smjela reagirati jer su bili naoružani do zuba", ispričao je mještanin koji je dodao kako su se policajci odmah poslije bijega pljačkaša uputili za njima.

Imali još pomagača?

Policija sumnja da su lopovi na oko desetak kilometara od mjesta pljačke nešto ranije namjerno zapalili vozilo Golf III i pozvali policajce da bi ih izvukli iz grada, nakon čega su na samo 50 metara od gradske Policijske postaje ukrali bankomat.

Nezavisne novine neslužbeno saznaju kako su nakon čupanja bankomata dva lopova ušla u unutrašnjost banke, razvalila vrata iza kojih se nalazio sef koji je bio zaključan, a potom su se, najvjerojatnije zbog alarma, dali u bijeg bez da su išta uzeli.

Mještani Kneževa pričaju kako je u isto vrijeme kneževska policija po gradu bila u potjeri za Mercedesom, čiji je vozač izašao iz auta i pobjegao u šumu. Policijska patrola ga nikako nije uspijevala zaustaviti i sumnja se da je taj vozač također povezan s pljačkašima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara