Filmska verzija "Plavog planeta" uskoro u kinima

FILMSKA verzija dokumentarca koji je promijenio poglede na život podmorja, ´Plavi planet´, uskoro će se početi prikazivati u kinima diljem svijeta, javlja BBC.

U tom dokumentarnom serijalu televizijske postaje BBC korištena je najnovija tehnologija uz pomoć koje je snimljen život ispod mora koji dotad nitko nikada nije vidio. Filmska verzija serije naziva se ´vožnjom vlakićem kroz oceane´.

Osmodijelna serija, prikazana 2001., snimala se pet godina, a koštala je sedam milijuna britanskih funti.

Težak rad i predanost autorima su se isplatili jer je serijal o skrivenom svijetu pogledalo 12 milijuna ljudi širom svijeta, a serijal je prodan u 50 zemalja.

Dokumentarac je dobio niz nagrada, uključivši i posebnu nagradu Bafte.

Film ´Plavi planet´, koji će trajati 90 minuta, radit će njemačka producentska kuća ´Greenlight Media´. Uz film će izaći i soundtrack s glazbom skladatelja Georgea Fentona, nominiranog za Oscara, koji bi trebao pružiti ´dubinsko´ iskustvo.

´Dokumentarni filmovi o povijesti prirode tako su moćni i emotivni da ih se mora prikazivati na velikom ekranu. Ugovor s BBC-jevim ogrankom Worldwide je pravi potez, jer će nam on omogućiti da u cijelom svijetu prikazujemo najbolje filmove o prirodi´, rekao je glasnogovornik tvrtke ´Greenlight Media´ Sophokles Tasioulis.

Prošle godine BBC Worldwide je od sličnih ugovora i prikazivanja svojih filmova u svijetu zaradio 106 milijuna funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara