Filmu "Ta divna splitska noć" nagrada na festivalu u Cottbusu

HRVATSKI igrani film "Ta divna splitska noć" redatelja i scenariste Arsena Antona Ostojića nagrađen je jednom od tri glavne nagrade večeras završenog filmskog festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj.

Kako se doznaje od redatelja, taj je film, u produkciji Alka filma, osvojio Specijalnu nagradu za izuzetno umjetničko dostignuće, te pet tisuća eura.

U objašnjenju žirija ističe se vizualni dojam filma s posebnim naglaskom na maestralni snimateljski rad Mirka Pivčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Redatelj Ostojić, koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji dodjele nagrada, zahvalio se uzvanicima podsjećajući kako je ovaj film primjer "uspješne kreativne suradnje".

Na festivalu, koji se održavao od 2. do 6. studenog, prikazano je ukupno oko 150 dugometražnih i kratkometražnih projekata.

Nagradu za režiju osvojio je estonski film "Mjesečarenje" Suleva Keedusa, a glavnu nagradu rusko-kazahstanski film "Shizo" redateljice Guke Omarove.

Film "Ta divna splitska noć" je nakon nagrađen s više nagrada na festivalima u Puli i Sarajevu, a Europska filmska akademije nominirala ga je za nagradu Discovery-Fassbinder.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara