Firma ovog mladića obnavljala je Notre-Dame kad je izbio požar

Firma ovog mladića obnavljala je Notre-Dame kad je izbio požar
Screenshot: YouTube/ Daily Mail

JULIEN Le Bras, 32-godišnji vlasnik restauratorske firme, hvalio se nakon što je dobio na natječaju za obnovu Notre-Damea, piše Daily Mail.

"Glavno je da zaštitimo vrijednosti povijesnih zgrada, to je naš DNA", govorio je lani.

Njegova firma zove se Le Bras Freres. Riječ je o maloj firmi specijaliziranoj baš za obnove katedrala.

Lani su dobili 5,8 milijuna eura vrijedan ugovor za obnovu Notre-Damea.

Jučer su njihovi radnici ispitani. Istražitelji još uvijek ne znaju kako je točno došlo do požara koji je uništio velik dio slavne katedrale. Sumnja se da je vatra krenula baš s mjesta gdje se izvode radovi.

Hvalio se obnovom na društvenim mrežama

Plamen je otkriven oko 18:50 popodne. Radnici su radili na katedrali do 17:30. Prvi alarm zapravo se oglasio oko 18:20 i tada su ljudi evakuirani. No vatra je uočena tek u 18:43, kad se oglasio drugi alarm.

"Više od ikoga želimo da se rasvijetli ova priča", rekao je Le Bras. Dodao je da je 12 njegovih radnika radilo na katedrali. No nitko nije bio tamo kad je vatra uočena. Kaže i kako su poštovali sve sigurnosne mjere. Radnici, kaže, surađuju s istražiteljima.

Ovaj mladi vlasnik firme na društvenim mrežama se često hvalio poslovima oko restauracija.

"Cilj je da zadržimo što je više moguće starih predmeta, a da ne ugrozimo zgradu", rekao je nakon što je dobio natječaj za obnovu Notre-Damea.

Firma na čijem se čelu nalazi Louis Le Bras osnovana je još 1954. godine. Osnovao ju je njegov djed, a trenutno zapošljava oko 200 osoba.

"Nitko je nije taknuo 150 godina. Velika je čast ovo raditi", rekao je nakon što je saznao da će njegova firma obnavljati Notre-Dame.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara