FOTO Dok će Vatreni prolaziti u autobusu bez krova, promet će biti u potpunosti blokiran

FOTO Dok će Vatreni prolaziti u autobusu bez krova, promet će biti u potpunosti blokiran
Foto: MUP, Google Maps, Pixsell

NAVIJAČI se od ranog jutra okupljaju na Trgu bana Jelačića, prema nekim informacijama na Trgu i oko njega moglo bi se okupiti i do sto tisuća ljudi! Slijetanje na aerodrom očekuje se oko 15 sati.

> FOTO Navijači čekaju Vatrene na Trgu već od ranog jutra: "Došli smo u 5 i ne mičemo se"

> LIVE STREAM Čekamo povratak heroja iz Rusije, na Trgu je već sad ludnica

Zagrebačka policija objavila je upozorenje građanima.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom:


 
Ulica Rudolfa Fizira –  Zagrebačka ulica –  Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske  – Frankopanska ulica  – Ilica  – Trg bana Josipa Jelačića

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14:30. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice Moja domovina. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona.

Obavijest policije: Evo gdje će promet biti potpuno obustavljen

Za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni na trasi kretanja će se u potpunosti obustaviti promet motornih vozila očekivano u vremenu od 14 do 15:30.

Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba u ovisnosti o broju sudionika i situaciji na terenu, i to:

 - ponedjeljak, 16. srpnja u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

 - ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

 - ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni koju omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, zeleni val Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,

  - ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila zelenim valovima Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzeova u pravcu istoka.

Vozite se javnim prijevozom!

"Molimo građane grada Zagreba da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a", apeliraju iz policije.

Dodaju da mole sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi posjetitelji će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do terminala Pothodnik-Glavni kolodvor u vremenu od 8 sati do završetka događaja.

Javni prijevoz u Zagrebu je od ponoći besplatan

Javni prijevoz u Zagrebu do kraja današnjeg dana je u potpunosti besplatan, najavljeno je iz Grada Zagreba.

"Time se dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u ponosnom Zagrebu", poručuju. Također, apeliraju na sve, zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom.

Upozorenje: Dronovi su zabranjeni ako nemate dozvolu

Skrećemo pozornost građanima da se sukladno Pravilniku o sustavima bespilotnih zrakoplova (NN 49/15) bez odobrenja Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ne smiju koristiti bespilotne letjelice – dronovi za snimanje iz zraka.

"Molimo sve građane i sudionike događaja da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju navedenog događanja", poručuju iz zagrebačke policije.

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok - zapad i zapad - istok su:

 - autocesta A3 zagrebačka obilaznica;

- Slavonska avenija – Zagrebačka avenija;

- Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija;

- Ozaljska – Ulica grada Vukovara – Ulica grada Gospića

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever - jug i jug - sjever su:

 - Selska cesta – Jadranski most – rotor Remetinec;

- Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Domjanićeva - Srebrnjak;

- Heinzelova – Branimirova – Mandlova – Av. G. Šuška

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara