Foto - Kraj opsade kuće na Ribič Bregu: Bombaš se predao policiji

Foto - Kraj opsade kuće na Ribič Bregu: Bombaš se predao policiji

Tekst: I.Kri.
Foto: Andrej Švoger, Željko Hajdinjak (Cropix), buldog.hr

LIJEČNIK Davorin Zver se nakon osam sati talačke krize i mukotrpnih pregovora u 20.30 sati predao policiji. Odmah po predaji je odveden u Policijsku postaju u Ivancu gdje se provodi kriminalističko istraživanje.

Članove njegove obitelji je zbrinula policija te će se uključiti i druge službe, doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave varaždinske Marine Kolarić. Davorin Zver s Ribič Brega kraj Ivanca zapucao je danas oko 14 sati na suce i policajce koji su došli na ovrhu zbog duga te je na njih bacio ručne bombe koje su ozlijedile četiri osobe.

Zver rekao da će se predati samo novinarima

Otmičar se oko 18 sati javio redakciji jedne televizije te je rekao da će se predati samo novinarima, jer se boji da će ga policija upucati. Zver je napomenuo i kako se policajci spremaju ubiti hrvatskog branitelja. Nakon razgovora s novinarima, Zver je uspostavio kontakt s policijskim pregovaračem koji ga je pokušavao uvjeriti da se preda. Pokušao je i Index doći do Davorina Zvera, međutim na naše pozive se liječnik nije javljao.

Neslužbeno doznajemo kako su u napadu ozlijeđeni bravar, veterinar, policajac i sudac. Policajci su na adresi Ribič Breg 29 oko 14 sati došli pružiti pomoć sucu koji je trebao napraviti ovrhu nad pokretninama, a oko 16.30 sati stigli su pripadnici Specijalne policije iz Zagreba.

U kući držao majku, suprugu i dvogodišnju kćer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku je Davorin Zver počeo bacati eksplozivne naprave, a čula se i rafalna paljba. Neslužbeno doznajemo da je bacio dvije ručne bombe. Ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu u Varaždinu te nisu u životnoj opasnosti. Navodno je muškarac u kući kao taoce držao majku, ženu i dvogodišnju kćer. U trenutku napada Zver je, navodno, bio u alkoholiziranom stanju.

Zver je, navodno, dugovao više desetaka tisuća eura pa je vjerovnik sudskim putem utjerao dug. Nalog za ovrhu izdao je Općinski sud u Varaždinu. Predmet ovrhe trebali su biti njegovi psi, vozila i druge stvari. Glasnogovornica Policijske uprave varaždinske tijekom cijele talačke krize nije željela potvrditi da je ručne bombe zaista bacio Zver ili netko drugi iz kuće, a tvrdila je i da ne zna tko je s njim u kući.

Radio kao liječnik u Ivancu 

Davorin Zver je do mirovine radio kao liječnik u ambulanti u Ivancu te u kaznionici Lepoglava. U posljednje vrijeme se bavio uzgojem engleskih buldoga, a i kinološki je sudac. Policija je tijekom opsade kuće u selo propuštala samo vozila policije i Hitne pomoći. Dr. Zver je bio i predsjednik ivanečkog HSLS-a, a Ivan Čehok nam je rekao kako on u stranci nije već 10 ili 15 godina.

Specijalizirao je opću medicinu te je 20-ak godina živio u Ivancu. 90-ih godina se u svojoj političkoj karijeri namjerio na najpoznatijeg ivanečkog HDZ-ovca i još jednog liječnika Ivića Pašalića. Zver je tijekom svog liječničkog mandata u kaznionici u Lepoglavi pravomoćno osuđen za primanje mita od osuđenika. Specijalizacije iz ginekologije i opstetricije dr. Zver, navodno, nikada nije završio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara