FOTO Pauk u Australiji uhvatio i jeo patuljastog oposuma

FOTO Pauk u Australiji uhvatio i jeo patuljastog oposuma
Facebook: Tasmanian Insects and Spiders/Justine Latton

PATULJASTI oposumi obično nisu na jelovniku paukova, no Australac iz Tasmanije snimio je nedavno vrlo rijedak prizor – pauka kako jede malenog tobolčara, piše The Guardian.

Justine Latton objavila je ovu nevjerojatnu fotografiju, koju je njezin suprug snimio tijekom svog boravka u kolibi u nacionalnom parku Mount Field, u Facebook grupi posvećenoj tasmanijskim paucima i insektima.

Upozoravamo da bi fotografije za neke mogle biti uznemirujuće.

"To je prilično rijetko“

Arahnolog Graham Milledge, voditelj zbirke paukova u Australia Museumu, objasnio je za Guardian da se radi o vrlo rijetkom događaju.

"To je prilično rijetko. Ovo je prvi put da sam vidio da je patuljasti oposum plijen paukova. Pauci lovci znaju ponekad pojesti male ptice, žabe ili gmazove, no ne baš oposume'', rekao je Milledge.

Koliko su veliki patuljasti oposumi?

U Tasmaniji žive dvije vrste oposuma: tasmanijski patuljasti oposum (Cercartetus lepidus) i istočni patuljasti oposum (Cercartetus nanus). Prvi je dugačak između 5 i 6,5 centimetara, a težak oko 7 grama. Istočni patuljasti oposum je nešto veći, duljina tijela mu zna biti i 11 centimetara, a teži između 15 i 43 grama.

Biolog John Woinarski sa Sveučilišta Charles Darwin smatra da je pauk uhvatio istočnog patuljastog oposuma.

2016. muškarac iz Queenslanda snimio je sličan, zapanjujući prizor – pauka koji preko njegovog hladnjaka nosi povećeg miša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara