FOTO Poljak zapeo u jakoj oluji na vrhu Biokova, uhvatila ga je panika

FOTO Poljak zapeo u jakoj oluji na vrhu Biokova, uhvatila ga je panika
Foto: HGSS Makarska

MAKARSKI HGSS-ovci imali su jučer jako puno posla.

Prvo su spasili troje mladih stranaca koje je na Biokovu uhvatilo nevrijeme.

"Danas u 16:35 preko centra 112 Split dolazi dojava da se troje mladih stranih državljana izgubilo na Biokovu te da ih je uhvatilo jako grmljavinsko nevrijeme. Odmah po dojavi dvoje dežurnih spašavatelja u 16:40 sati uputilo se prema Biokovu i u kontaktu sa Centrom 112 odredili pobližu lokaciju. U 17:05 sati dolaze do unesrećenih te ih nakon utopljavanja i okrjepe odvode do broda gdje su bili smješteni. Danas se na Biokovu u samo par sati izmijenilo četiri godišnja doba i po tko zna koji put pokazalo svoju nepredvidivost i dokazalo da može biti „klopka“ i u sred ljetnih mjeseci. I ovog puta upozoravamo da se u planinu ne ide nepripremljen, tj. da se navrijeme provjeri prognoza i ponese adekvatna oprema", napisali su makarski HGSS-ovci.

Čim su se vratili u bazu, dobili su poziv na novu intervenciju. Mladi Poljak zapeo je u oluji na vrhu Biokova te je počeo paničariti.

"Netom nakon povratka u bazu dolazi nova dojava sa Biokova. Mladić Poljski državljanin javlja preko centra 112 kako ga je na vrhu Biokova na sv. Juri uhvatilo snažno nevrijeme te kako se u napadu panike boji za svoj život. Dežurni spašavatelji medu kojima i doktor Stanice Makarska odmah po dojavi izlaze na teren te kreću prema najvišem vrhu Biokova. U putu prema vrhu susreću dvoje Čeških državljanina mokre i pothlađene, utopljavaju ih i sjedaju u službeno vozilo. Po dojavi spašavatelji su kontaktirali dežurne djelatnike OiV-a koji se nalaze na tornju Sv.Jure, oni su pronašli unesrećenog mladića te ga utoplili u njihovoj zgradi. Nakon pregleda svi zajedno se spuštaju u bazu, u nadi da ćemo provesti mirnu noć", objavili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara