FOTO Suzavac bačen u srednjoj školi u Zagrebu, učenice u bolnici

FOTO Suzavac bačen u srednjoj školi u Zagrebu, učenice u bolnici
Foto: čitatelj Indexa

SUZAVAC koji je jučer popodne bačen u Drugoj ekonomskoj školi u Zagrebu u zatvorenom je prostoru ugrozio stotine učenika, dojavio je čitatelj Indexa.

"Situacija je eskalirala i za više od jedne učenice je pozvana hitna pomoć jer je imala napadaj astme", navodi.

Preventivno na promatranju

No prema navodu našeg čitatelja, škola nije htjela odmah pustiti učenike iz zatvorenog prostora, "nego je nastavila normalno raditi potpuno zanemarujući situaciju te kada se u školi potpuno nije moglo disati, raspustili su učenike".

Prema prvim informacijama, suzavac je u ovu srednju školu unio netko od učenika.

Kako smo neslužbeno doznali, učenice kojima je pružena hitna medicinska pomoć zadržane su preventivno u bolnici na promatranju. 

U muškom wc-u na prvom katu

Ravnateljica škole Ana Naletilić potvrdila nam je da je "jučer tijekom trajanja nastave u Drugoj ekonomskoj školi, u poslijepodnevnom turnusu, došlo je do bacanja nadražljivca. Pretpostavljamo da se incident dogodio u muškom wc-u na prvom katu."

"Nekolicini učenika je pozlilo pa smo pozvali hitnu pomoć. Ekipe hitne pomoći su pregledale učenike kojima je pozlilo, a pojedine su i odvezli u bolnicu. Nekoliko ih je ostalo na promatranju do jutra te su potom otpušteni iz bolnice.
Čim smo uvidjeli ozbiljnost incidenta, zbog mjera zaštite i sigurnosti učenika i djelatnika, nastava je prekinuta i svi su poslani kućama", kazala je ravnateljica Naletilić.

"Surađujemo s policijom kako bi se što prije pronašao počinitelj"

"Pozvali smo i policiju koja je pregledala zgradu, a oni su pozvali i djelatnike Gradske plinare koji su utvrdili da se ne radi o kvaru na instalacijama. Policija je zaključila da postoje sigurnosni uvjeti da se nastava sljedeći dan može odvijati normalno. Surađujemo s policijom kako bi se što prije pronašao počinitelj ovoga incidenta", priopćila je ravnateljica škole.

Potvrdu incidenta dobili smo u zagrebačkoj policiji. "Jučer, 14. listopada oko 15.40 sati u školi na Trešnjevci, nepoznati je učenik ispustio najvjerojatnije nadražujuće sredstvo, nakon čega je četvero učenika liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", stoji u priopćenju zagrebačke policije.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara