FOTO Transparenti sindikalaca na prosvjedu: "Čekate da pocrkavamo?", "Uzimate siromašnima, dajete bogatima"

FOTO Transparenti sindikalaca na prosvjedu: "Čekate da pocrkavamo?", "Uzimate siromašnima, dajete bogatima"

Foto: Luka Šangulin/Index,Luka Stanzl/Pixsell

MEĐUNARODNI praznik rada -1. svibnja Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Matica hrvatskih sindikata obilježavaju prosvjednom povorkom koja je ispred Radničkog doma krenula prema Parku Maksimir pod sloganom "Za reforme za ljude" sa zahtjevom za pravedne plaće i bolje uvjete rada, dostojanstvenu starost, kvalitetno obrazovanje, učinkovit javni zdravstveni sustav, pravosuđe i javnu upravu te vraćanje povjerenja građana u institucije, kao i promjenu odnosa prema EU-u i unutar njega.

Poziv je to vladi za zaokretom i potpuno novom ekonomskom i socijalnom politikom te reformama koja će biti provedene u korist svih radnika i građana, a ne samo kapitala i političke "elite“ te na provedbu reformi za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Prosvjedna povorka uz tutanj bubnjeva kreće se Šubićevom i Maksimirskom ulicom do Parka Maksimir, gdje će se održati tradicionalno središnje obilježavanje 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada uz prigodan program.

Sudionicima povorke pridružili su se i brojni prosvjednici iz drugih dijelova Hrvatske koji su organizirano autobusima stigli iz Pule, Rijeke, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Siska, Slavonskoga Broda i Osijeka, noseći transparente, državnu i sindikalnu zastavu.

Na transparentima, među ostalim, piše: "Uzimate siromašnima, dajete bogatima", "Čekate da pocrkavamo?", "I ja ću biti umirovljenik?", "Ja bih na godišnji odmor u Njemačku, a ne na bauštelu", "Tko s vragom tikve sadi, prosvjeduju mu mladi", "Mi smo radnici, ne sluge", "Nema radnika, nema ni profita", "Rad na određeno, glad na neodređeno", "Mi smo izigrani, vi ste nas opljačkali", "S posla na groblje", "Vratite ukradeno" itd. Prosvjednici nose i narančaste balone sa sloganom povorke "Za reforme za ljude".

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara