Francuska policija ruši imigrantski kamp Džungla

Francuska policija ruši imigrantski kamp Džungla

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

FRANCUSKA policija je započela čišćenje zloglasnog imigrantskog kampa Džungla u Calaisu. Policijske su se snage skupile jutros na ulazu u park te krenule s rušenjem i raščišćavanjem prostora na kojem se kamp nalazi. Kako prenosi SkyNews, akcija čišćenja će posebno biti usmjerena na rušenja dijela kampa u kojem se pretežno nalaze Afganistanci te u kojem se, prema procjenama, nalazi njih više od 300. Broj Afganistanaca u tom francuskom imigrantskom kampu se u posljednjih nekoliko mjeseci rapidno povećao.

Dvadesetak volontera iz udruge za zaštitu ljudi i boraca za ljudska prava je proteklu noć provelo s imigrantima u znak solidarnosti s njima.

Neki dijelovi kampa Džungla su već ranije "očišćeni" od imigranata, pa je tako sudanski dio i dio u kojem su bili Afrikanci iz Eritreje policija srušila prije današnje akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobrovoljni povratak kući najbolje rješenje

Imigranti koji će biti prisiljeni napustiti svoja privremena utočišta, najvjerojatnije će biti privedeni u veliku policijsku stanicu Coquelles, u blizini Calaisa.

Imigranti imaju mogućnost traženja azila ili pristanka na dobrovoljni povratak u zemlju odakle su otišli kojega im financira francusko-britanska fondacija. Od siječnja ove godine, gotovo 250 imigranta je potpisalo dobrovoljni povratak kućama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara