Francuz oslobođen optužnice za ubojstvo sina na Šipanu

Francuz oslobođen optužnice za ubojstvo sina na Šipanu

Tekst: Z.J.
Foto: Ahmet Kalajdžić (Cropix)

ŽUPANIJSKI sud u Dubrovniku danas je 72-godišnjeg francuskog državljana Jacquesa Courreaua oslobodio optužbe da je ubio svog 47-godišnjeg sina Robina Rolanda Courreaua.

Jacques Courreau okrivljen je da je 13. prosinca 2008. godine na otoku Šipanu u mjestu Luka Šipanska u sinovoj kući, s nekoliko udaraca tupim dijelom sjekire udario po glavi svog sina Robina koji je kasnije preminuo u dubrovačkoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je dosad triput bio osuđen za teška kaznena djela. Naime, u Maroku je osuđen na smrtnu kaznu zbog trostrukog ubojstva koje je počinio u prosincu 1984. godine, a za što je odslužio kaznu od 21 godinu. Jacques Courreau je 1984. godine ubio dvije žene, sestre Halimu i Alimu Madad te Horsta Birkmeyera.

Kada je 1985. godine papa Ivan Pavao Drugi posjetio Maroko kralj Hassan pomilovao je dio zatvorenika te je trostrukom ubojici smrtna kazna zamijenjena kaznom zatvora od 30 godina. Otada je Jacques odslužio kaznu zatvora od 21 godinu te je dvije godine nakon odslužene kazne ponovno okrivljen za ubojstvo i to za ubojstvo sina.

"Nisam ubio sina jer da jesam, ne bi pozvao liječnike koji bi ga mogli spasiti. Želim da se jednoga dana otkrije ubojica mog sina", izjavio je Courreau tijekom suđenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara