Franjić: Unutarnja kontrola u PU splitsko-dalmatinskoj

RAVNATELJ policije Ivica Franjić potvrdio je da je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj od danas unutarnja kontrola MUP-a, koja utvrđuje zašto se kasnilo s raspisivanjem tjeralice za optuženicima u slučaju Lora, objavila je večeras Hrvatska televizija.

U izjavi za središnji Dnevnik ravnatelj policije ustvrdio je da kašnjenje s raspisivanjem tjeralice nije moglo bitno utjecati na bijeg petorice optuženika u tom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Franjić je kazao da je policija već 13. listopada obavijestila sve policijske uprave i granične prijelaze da je izdan uhidbeni nalog za petoricom optuženika na temelju odluke Vrhovnog suda o njihovom pritvaranju.

Zato, ocijenio je ravnatelj policije Franjić, sedmodnevno kašnjenje s raspisivanjem tjeralice nije moglo bitno utjecati na mogućnost eventualnog bijega optuženika iz države.

Pritom je odbacio mogućnost da je netko u splitskoj policiji pomogao optuženicima koji su u bijegu, rekavši da je policija i prije naloga za raspisivanjem tjeralice postupala kao da je ona raspisana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara