Gavella će 18.11. održati Noć kazališta usprkos zahtjevima ratnih veterana: "Dođite pa mi zabranite"

Gavella će 18.11. održati Noć kazališta usprkos zahtjevima ratnih veterana: "Dođite pa mi zabranite"

Foto: Dalibor Urukalović/ Pixsell, Screenshot: Facebook

MANIFESTACIJA Noć kazališta u svojem će se devetom izdanju održati 25. studenoga, umjesto kako je ranije planirano 18. studenoga, jer se ovogodišnji datum Noći kazališta podudara s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za domovinu. Tu je odluku još prije nekoliko dana potvrdila koordinatorica Noći kazališta Sandra Banić Naumovski.

S obzirom na to da se ove godine datum Noći kazališta podudara s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za domovinu, u znak pijeteta za te žrtve, manifestacija će se održati 25. studenoga, napomenula je.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), samo da podsjetimo, poslala je na više adresa priopćenje u kojem stoji: "Dok će se mnogi prisjećati najtežih dana tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, obilaziti grobove, paliti svijeće i odavati počast nevino stradalim Hrvatima, u većini kazališnih i inih dvorana ljudi će se zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kazalište Gavella Noć kazališta održat će kako je ranije planirano, baš 18.11.

Putem svog Facebooka to je potvrdio glumac i ravnatelj kazališta Gavella Boris Svrtan.

"Mislim da se Noć kazališta treba vratiti na prijašnji datum. 18.11. Baš zbog Vukovara i Škabrnje...snaga duha je ono što nas je održalo...osim oružja kojim smo se branili. Oni koji su tražili zabranu ne razumiju ni život ni kazalište i neće nam zabranjivati ništa. VLADO GOTOVAC je zbog zabrane govora ležao 6 godina u sramotnom logoru. Ja ću igrati Moj slučaj i to će biti na Noć kazališta 18.11. Gospodo, dođite pa mi zabranite....Moja mala Hrvatska, tako rijetko radosna... Gotovčev stih kojim pozivam sve da vratimo datum na 18.11...ima jos jedan vladin stih... Mali podzemljari vukovarski sijedi čuvaju slike svih mrtvih svojih.... To ću izgovarati 18.11. i pozivam sva kazališta da učine isto...igraju svoje predstave...kao sto su radili i u ratu... Ravnatelj sam i glumac Kazališta Gavella", piše Svrtan na svom Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara