GDJE SI, TOLUŠIĆU? Pogledajte što prodaje Konzum, čekamo ministrov status na Facebooku

GDJE SI, TOLUŠIĆU? Pogledajte što prodaje Konzum, čekamo ministrov status na Facebooku

Foto: Index

MINISTAR poljoprivrede Tomislav Tolušić napao je prije par dana na Facebooku strane trgovačke lance u Hrvatskoj. Ono što ga je zasmetalo bila je, kako kaže, činjenica da se u stranim lancima poput Lidla i Kauflanda prodaje kruh iz uvoza.

>> Ministar Tolušić napao Kaufland i Lidl

>> Kaufland i Lidl odgovorili na napad ministra Tolušića

"U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna. Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare. 90% proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske. Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći da trebamo kupovati svoje, hrvatske proizvode, i voditi brigu o svojim proizvođačima i svojim, hrvatskim poljoprivrednicima. Pa zato, dragi moji, gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!", napisao je ministar Tolušić u statusu te objavio fotografije kruha iz Lidla i Konzuma.

Nije ovo prvi put da je ministar zauzeo stav da bi hrvatski proizvod trebao biti ispred tuđeg. Međutim, prvi je put da je direktno i poimence upro prstom u strane trgovačke lance koji posluju u Hrvatskoj, a pritom se, treba to istaknuti, radi o glavnim konkurentima Konzuma, kojim zbog Lex Agrokora već mjesecima upravlja - država.

I dok je ministar napadao strane lance jer prodaju jeftiniji uvozni kruh, Konzum u ovom trenutku na akciji prodaje mlijeko po 4,49 kuna, a uz cijenu ističe i natpis "Mljekara Sinj d.o.o".

Kupci bi, ako ne poslušaju savjet ministra Tolušića i ne pogledaju deklaraciju na proizvodu, s razlogom mogli zaključiti da se radi o "hrvatskom mlijeku" koje se proizvodi u Sinju. Ali deklaracija otkriva da to uopće nije istina. Zemlja porijekla je - Bosna i Hercegovina, a uvoznik Mljekara Sinj d.o.o. iz Zagreba.

 

Pogledamo li, pak, u sudski registar možemo vidjeti da je osnivač Mljekare Sinj d.o.o. tvrtka BALKAN DAIRY PRODUCTS B.V. iz Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MLJEKARA SINJ d.o.o. za proizvodnju i trgovinu
Sjedište/adresa - Zagreb (Grad Zagreb)
Avenija Dubrovnik 10
Osnivači/članovi društva - BALKAN DAIRY PRODUCTS B.V., Nizozemska
Nadležno tijelo: Trgovačka komora u Amsterdamu
Nizozemska, 1101CM Amsterdam, Zuidoost, Herikerbergweg 238, Luna ArenA
- jedini osnivač d.o.o."
, stoji u podacima iz sudskog registra.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara