GLAS traži javnu ispriku Crkve zbog svećenika koji je slavio Goldsteinovu smrt

GLAS traži javnu ispriku Crkve zbog svećenika koji je slavio Goldsteinovu smrt

Foto: Hina

GRAĐANSKO-liberalni savez (GLAS) priopćio je da najoštrije osuđuje govor mržnje hvarskog svećenika don Milija Plenkovića koji je na svom Facebook profilu objavio skandalozan status u kojemu izražava radost smrću Slavka Goldsteina nazivajući ga mrziteljem Hrvatske.

>> Svećenik s Hvara: Obradovala me vijest da je umro Goldstein, mrzitelj Hrvatske

>> Građani napali don Plenkovića, on obrisao status o Goldsteinu: "Srami se odore koju nosiš"

>> Svećenik koji slavi Goldsteinovu smrt obrisao Facebook profil

Pozivamo Hrvatsku biskupsku konferenciju, Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Hvarsku biskupiju "da javno osude izjave don Plenkovića i ograde se od istih budući da su takve izjave u potpunoj suprotnosti s poslanjem Katoličke crkve. Također zahtijevamo ispriku vrha Katoličke crkve građanima Hrvatske s obzirom na to da smo doživjeli i to da se svećenici javno vesele nečijoj smrti  i to samo zato što se s pokojnikom politički ne slažu", stoji u priopćenju te stranke.

GLAS navodi i kako smatra da Crkva kao institucija koja "pretendira oblikovati moral hrvatskog društva i propisivati društveno poželjne oblike ponašanja hrvatskih građana prešutnom podrškom ovakvim istupima svojih svećenika ujedno pokazuje kakav bi joj društveni moral bio prihvatljiv".  

Status na Facebooku tog hvarskog svećenika izazvao je brojne komentare u javnosti. Prema pisanju medija napisao je: “Obradovala me je vijest da je umro dr. Slavko Goldstein. Drago mi je da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta. Ipak mu od srca želim pokoj vječni i da mu Jahve bude milosrdan sudac. Njegovo će mu milosrđe biti jako potrebno obzirom na more laži što ih je (svjesno i namjerno) širio pod krinkom znanstvenog autoriteta. Tim je lažima planski sramotio Hrvatsku i hrvatski narod. Iz Biblije znamo da Jahve mrzi laž (Jahve mrzi lažljivi jezik Izr 6, 16)”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara