Glasnović nesuvislo drobio u saboru, Glavašević zbog njega lupao o stol

Glasnović nesuvislo drobio u saboru, Glavašević zbog njega lupao o stol

Screenshot: Index

U TIJEKU je zasjedanje sabora, a kao što je i očekivano, puno se govori o Aferi Hotmail.
 
Zastupnicima se najprije obratio šef SDP-a Davor Bernardić koji je rekao da traži raspuštanje sabora i nove izbore.
 
 
Glasnović napao SDP
 
Zatim se zastupnicima u prilično nesuvislom govoru obratio neovisni zastupnik Željko Glasnović. U početku se dotaknuo "Wall Streeta i Velike depresije" te napada na Srbe, Rome i LGBT zajednicu.
 
"Slušajući ovo jutros, mislim da bi cijelu naciju doveli do ruba suicida. Mislili bi danas da živimo na rubu ekonomskog kraha kao 1929. i da smo na pragu trećeg svjetskog rata", započeo je Glasnović svoj govor.
 
Spomenuo je izvješće Europske komisije protiv rasizma i netolerancije Vijeća Europe (ECRI), u kojem stoji da u Hrvatskoj eskalira rasistički govor mržnje protiv Srba, LGBT osoba i Roma.
 
"Čujemo nešto da ima mržnje prema LGBT grupama, napada na Rome, na srpsku manjinu... Pa gdje su ti podaci, gdje su policijska izvješća? Ja ne znam nijednog Roma koji je napadnut u Hrvatskoj", nastavio je Glasnović i obratio se članovima SDP-a.
 
"Što se sakriva iza toga? Ta štakorska linija... Ma ne, vi ste komunisti. Vaši su mozgovi uništeni od...", rekao je Glasnović SDP-ovcima prije nego što ga je predsjednik sabora Gordan Jandroković upozorio.
 
"Tko su najugroženiji Hrvati? Katolici. Pogledajte internet stranice, samo se po Hrvatima i katolicima može pljuvati", rekao je Glasnović u nastavku svog izlaganja.
 
"Što se čudite za Agrokor? Svi su bili kumrovečki đaci", okrenuo se Glasnović povijesnom kontekstu i nastavio drobiti o demoniziranju hrvatske države.
 
"Vi ne želite hrvatsku državu. To ste dokazali svojim radom. Napravite si ustav i riješit ćemo vam državu u četiri mjeseca", poručio je Glasnović svojim političkim neistomišljenicima dok se Jandroković smijao u svojoj fotelji.
 

Oštra reakcija Glavaševića
 
Na Glasnovićev govor reagirao je zastupnik SDP-a Bojan Glavašević. Obratio se Jandrokoviću jer nije upozorio Glasnovića.
 
"Niste opomenuli zastupnika koji je svojim ponašanjem odstupao od općih pravila ponašanja u saboru. Čovjek je malo prije pozivao na nasilje i izvrijeđao nas. Ako vam išta to u životu znači, nazvao nas je komunistima i rekao da nikad nismo željeli hrvatsku državu. Ovdje sjede ljudi koji su robijali za ovu zemlju. Je li vama to prihvatljivo, predsjedniče sabora?!", rekao je bijesni Glavašević i udario papirima o stol.
 
Jandroković je reagirao - opomenom Glavaševiću.
 
"Možete vi lupati, ali ovo je slobodni govor i svatko ima pravo iznositi svoje stavove. Građani će procijeniti što je ovdje ispravno i molim vas da se na to naviknete. Nije bilo povrede poslovnika, to ste dobro znali i dajem vam opomenu", odgovorio je Jandroković Glavaševiću.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara