Glavan: Izostavljanje JMBG-a građane će stajati milijardu dolara

PREDSJEDNIK riječkog ogranka HSLS-a i saborski zastupnik Željko Glavan ustvrdio je danas u Rijeci da će izostavljanje JMBG-a s nove osobne iskaznice građane Hrvatske stajati milijardu američkih dolara.

Glavan je na konferenciji za novinstvo, objašnjavajući kako je došao do navedenog iznosa, rekao da izostavljanje JMBG-a povlači izmjenu brojnih drugih dokumenata što ima svoju cijenu. Ustvrdio je da je to još jedan od brzopletih poteza hrvatske Vlade.

Rekao je kako je izjava ministra unutarnjih poslova Šime Lučina da se MUP protivio izbacivanju JMBG-a s osobnih iskaznica cinična jer da je upravo MUP predložio to izbacivanje, iako je Lučin svojedobno predložio u Saboru da JMBG ostane u iskaznicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavan je pozvao Vladu da se suzdrži od privatizacije velikih sustava poput Ine i HEP-a navevši kako Vlada nema legitimitet za tu prodaju. Pozvao je na raspisivanje izbora kazavši kako bi Vlada na njima trebala potvrditi taj legitimitet.

Među vladinim propustima prošle godine naveo je spor oko nuklearne elektrane Krško i Piranskog zaljeva, krah ´Riječke banke´, kaos oko naplate struje i reformu platnog prometa za koju je ustvrdio da će imati preveliku cijenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara