Glavašević: Brkićeva izjava je neprihvatljiva, zbog takvih stvari nećemo veliku koaliciju

Glavašević: Brkićeva izjava je neprihvatljiva, zbog takvih stvari nećemo veliku koaliciju

Foto: FAH

SABORSKI zstupnik i član Predsjedništva SDP-a Bojan Glavašević danas se osvrnuo na izjavu HDZ-ovog Milijana Brkića, koji je u popodnevnim satima na press konferenciji na sljedeći način opisao angažman Milorada Pupovca u sklopu parlamentarne većine

> Brkić je danas (opet) bubnuo prilično opasnu izjavu na račun Srba, hoće li Plenković reagirati?

"Pupovac i manjine, iako sudjeluju u radu Vlade, neće određivati sustav i  smjer Vlade. I podsjetio bih na ono što sam već govorio u medijima, da je ovo hrvatska država. Da u Hrvatskoj, uz nacionalne manjine koje imaju itekako zajamčena ustavna prava, odlučuju Hrvatice i Hrvati. I da je ovo naša zemlja, a ne nečija tuđa. I zamislite kako bi to bilo kad bih ja odavde govorio kako će gospodin Vučić rekonstruirati srpsku vladu, tko sam ja da to govorim", rekao je Brkić.

Glavašević je osudio Brkićevu izjavu.

Glavašević: Nema koalicije s HDZ-om

"Ono što je Brkić rekao neprihvatljivo je i par excellence ilustracija onoga zbog čega velika koalicija nije prihvatljiva", napisao je Glavašević.

"Uz uistinu vrlo rijetke iznimke, članovi i dužnosnici SDP-a uvijek su bili na braniku ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Nema "važnijih stvari" zbog kojih treba šutjeti o gaženju manjina, građani to moraju znati.To je uvijek bio stav SDP-a", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara