Glavni "dijagnostičar" na slobodi

MLADEN JELAVIĆ koji je prema USKOK-ovoj dokumentaciji rukovodio korupcijskim lancem u slučaju "Dijagnoza 1" pušten je iz pritvora u kojem je proveo tri mjeseca, a pušten je i 61-godišnji dr. Damir Rebić. Jelavić je bio u pritvoru zbog utjecaja na svjedoke, no budući su svi saslušani, Jelavić će se braniti sa slobode, dok je Rebić pušten zbog slabog zdravstvenog stanja.

Podsjetimo, USKOK je podignuo prijavu protiv devetoro "dijagnostičara" koji su oštetili državu za najmanje milijardu kuna. Uhićena skupina liječnika, medicinskih tehničara i činovnika HZZO-a ulovljena je u mijenjanju zdravstvene dokumentacije kako bi pacijentima za mito osigurali invalidninu. To se događalo zahvaljujući tzv. bolničkim protokolima, a čini se kako je prepravljeno
10.247 dijagnoza. "Dijagnostičari" su se u svojim dokumentacijama pozivali na otpusna pisma iz pojedinih bolničkih ustanova, dok USKOK-ovi istražitelji u bolnicama nisu pronašli nikakve tragove o njihovu tretmanu.

Od devetorice uhićenih petoro ih se još nalazi u zatvoru i to 43-godišnja Suzana Jelavić  navodna organizatorica sa suprugom Mladanom, zatim 44-godišnji Dragiša Šušić inače vozač u HZMO-u i glavni posrednik u biznisu s lažnim mirovinama, kao i 35-godišnji Mario Tafra medicinski tehničar iz splitske bolnice. U zatvoru je i 53-godišnji Valter Nutrizio liječnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te naposljetku 44-godišnji Boris Samardžija. Oni su još u zatvoru zbog opasnosti da bi mogli ponoviti kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već su prije pušteni dr. Boris Uglešić, koji je promijenio radno mjesto, kao i dr. Sučević koji je u međuvremenu dao otkaz u Poliklinici gdje je do tada radio pa kod njih nema opasnosti od ponavljanja djela procjenjuje Tužiteljstvo. 

I.Ć.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara