Glavni tajnik NATO-a stigao na Kosovo

GLAVNI tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer stigao je u ponedjeljak poslijepodne u Prištinu, a cilj posjeta je poduzimanje potrebnih mjera kako bi se uspostavio nadzor nad situacijom nakon prošlotjednih nereda na Kosovu.

Odmah po dolasku u Prištinu glavni tajnik NATO-a počeo je razgovore sa zapovjednikom KFOR-a, njemačkim generalom Holgerom Kammerhoffom.

Zajedno sa Schefferom u Prištinu su stigli i zapovjednik južnog krila NATO-a admiral Gregory Johnson, kojem je ovo treći posjet Kosovu u zadnjih tjedan dana, te predsjedatelj OESS-a, bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passy.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom poslijepodneva glavni tajnik NATO-a de Hoop Scheffer razgovarat će i s civilnim upraviteljom UN-a na Kosovu, Harrijem Holkerijem, predstavnicima ureda pet vodećih zapadnih zemalja u Prištini i čelnicima kosovskih institucija.

Prošlotjedni neredi na Kosovu, tijekom kojih je poginulo 28 osoba, a gotovo 600 je ranjeno, među kojima i 61 pripadnik KFOR-a i gotovo 100 međunarodnih i kosovskih policajaca, ocijenjeni su najtežim od uspostave Misije UN-a i dolaska snaga KFOR-a prije pet godina na Kosovu.

Glavni tajnik NATO-a će, prema najavama, održati na kraju današnjeg posjeta kasno navečer konferenciju za novinstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara