Gligora osvojila čak 8 medalja na World Cheese Awards, nagrađen i sir sa senfom

Gligora osvojila čak 8 medalja na World Cheese Awards, nagrađen i sir sa senfom
Foto: Gligora

NA OVOGODIŠNJEM natjecanju World Cheese Awards, ovog puta održanog u Bergamu u Italiji, u ogromnoj konkurenciji rekordno prijavljenih 3804 sira iz cijelog svijeta, Sirana Gligora s otoka Paga je osvojila čak osam medalja; četiri zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), dva srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te dvije bronce (Žigljen i Liburjan).

Među hrvatskim predstavnicima na ovogodišnjem WCA, Sirana Gligora osvojila je najviše medalja.

"Ovo nam služi i kao potvrda kontinuirane izvrsnosti našeg Paškog sira ZOI koji je i prošle godine na istom sajmu osvojio Supergold, a ove godine na Great Taste Awards u Londonu maksimalne 3 zvjezdice. Vrlo smo zadovoljni da i dalje naši afinirani sirevi, poput ovčjeg Likotina odležanog u komini maraske osvajaju najviše nagrade. To nam daje poticaj da ih i dalje proizvodimo i usavršavamo", izjavio je Šime Gligora.

Sir u višnji maraski

U ovoj paškoj sirani prije dva mjeseca afinirali su sireve u višnji maraski, a trenutno se radi afinaža sira u vinskom dropu i komini masline.

"Pošto se radi o relativno nepoznatim sirarskim tehnikama u Hrvatskoj, ovakva priznanja pomažu približavanju takvih, unikatnih proizvoda našim potrošačima. Veseli nas i činjenica da je i jedan naš potpuno novi proizvodi, sir sa senfom, koji nije stigao ni do polica trgovina, već osvojio srebrnu medalju na ovom sajmu" kazao je Šime Gligora.

Iz Gligore poručuju da nastavljaju raditi vrhunske sireve i da se nadaju novim svjetskim priznanjima na nadolazećim natjecanjima sireva i hrane te da uz novootvorene delikatesne trgovine u Zagrebu u centrima Arena i Cvjetni, upravo uređuju novu "Cheese & Deli" trgovinu u centru Splita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara