Glogoški otkrio kada će šatoraši otići iz Savske 66

Glogoški otkrio kada će šatoraši otići iz Savske 66

Foto: FAH

JEDAN od organizatora prosvjeda veterana u Savskoj 66, Đuro Glogoški, za N1 je komentirao prijedlog Milijana Brkića za ministra branitelja.

Podsjetimo, Karamarko je nešto ranije danas objavio kako HDZ predlaže upravo Brkića na čelo resora koje već mjesec dana nema čelnog čovjeka.

"Hrvatski branitelji imaju svoj jasan stav od prvog dana. Neovisno o tome tko će biti ministar, hrvatski branitelji su spremni na suradnju i dati svoj doprinos rješavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija", rekao je.

Smatra kako će novi ministar biti bolji od bivšeg. Za Predraga Matića Glogoški kaže kako je ministarstvu i veteranima nanio samo štetu.

"Vjerujemo da će novi ministar imati puno više razumijevanja od Predraga Matića koji je u četiri godine samo unazadio ministarstvo branitelja."

Glogoški je rekao da su oni spremni sjesti za stol i razgovarati i izrazio je nadu da će prvi potezi novog ministra biti ono što oni naglašavaju najvećim problemima braniteljske populacije.

"Kada novi ministar bude imenovan, nadam se da ćemo sjest za stol i razgovarati kako riješiti probleme, to jest početi ih rješavati. Vjerujemo da će ministrovi prvi koraci biti na pragu onoga o čemu smo govorili da su najveći problemi - branitelji koji nisu sposobni za rad, a ne primaju socijalnu pomoć, pitanje egzistencije branitelja te oni koji imaju sve veće zdravstvene probleme."

I dalje ostaju u šatoru

Šator iz Savske ipak neće maknut, sve dok ne vide neke konkretne pomake, kaže Glogoški.

"Mi ćemo sjesti za stol i razgovarati. Nadam se da ćemo naći na razumijevanje koje nismo imali prije. Kada vidimo koji će biti prvi koraci ministra onda ćemo odlučivati. Mi sigurno nećemo biti ti koji će prvi poduzimati korake. Mi smo došli upozoriti na probleme branitelja i očekujemo početak rješavanja istih. Kada ćemo to vidjeti, ako ćemo postići dogovor, onda postoji mogućnost da napustimo Trg Nevenke Topalušić", rekao je Glogoški te negirao da je sudjelovao u izboru Milijana Brkića.

"Branitelji koji prosvjeduju nisu u tome sudjelovali. Branitelji ne donose tu odluku, donose ju političari. To je njihov izbor i njihova odgovornost. Mi smo spremni biti partneri, no sve ovisi o njemu", rekao je Glogoški.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara