Golema paukova mreža prekrila obalu u Grčkoj, pogledajte snimku

Golema paukova mreža prekrila obalu u Grčkoj, pogledajte snimku
Screenshot: YouTube/Giannis Giannakopoulos

TOPLIJI vremenski uvjeti u zapadnoj Grčkoj doveli su do pojave spektakularnog i pomalo jezivog prizora - paukovu mrežu dugu 300 metara. 

Ogromno područje travnate vegetacije i palminih stabala u laguni u mjestu Aitoliko prekriveno je paučinom, javlja portal Daily Hellas. Stanovnici kažu da je ovakav fenomen dosad neviđen.

Eksperti kažu da je ovo sezonski fenomen koji uzrokuju pauci vrste Tetragnatha, koji mogu izgraditi velika gnijezda za parenje.

Zbog povećanja broja komaraca došlo i do povećanja broja paukova

Smatra se da je drastičnom povećanju populacije paukova doprinijelo i naglo povećanje broja komaraca. Profesorica biologije i genetike na Sveučilištu Demokrit, Maria Chatzaki, rekla je za Newsit.gr da visoke temperature, dovoljna vlažnost i obilna hrana stvaraju idealne uvjete za reprodukciju ove vrste u velikim brojevima.

 

"Izgleda da paukovi koriste ove uvjete i zabavljaju se. Pare se, razmnožavaju i stvaraju novu generaciju", primijetila je.

"Ovi paukovi nisu opasni za ljude i nisu uzrokovali štetu flori. Paukovi će se zabavljati i uskoro će umrijeti", zaključila je ova biologinja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara