Gong: Rekonstrukcija vlade kao iz stripa Alan Ford, loši ministri nagrađeni

Gong: Rekonstrukcija vlade kao iz stripa Alan Ford, loši ministri nagrađeni
Foto: Pixsell/Tomislav Miletić

OSVRĆUĆI se na aktualnu Plenkovićevu rekonstrukciju vlade, Gong je u priopćenju istaknuo da je "napravljena alanfordovski tako što su loši ministri nagrađeni potpredsjedničkim funkcijama u vladi ili novim, bogatijim resorom". Gong smatra da bi poštenije bilo da se raspišu novi izbori umjesto da se opet produljuje život vladi opterećenoj aferama i nesposobnošću.

Gong je prije godinu dana tražio ostavku Andreja Plenkovića zbog lažnih očitovanja njega i više dužnosnika pred hrvatskim institucijama na temu Agrokora, navodi Gong i nastavlja: "Sada ministar financija Zdravko Marić, za kojeg je Povjerenstvo utvrdilo da je povrijedio načelo djelovanja sudjelujući na sastancima grupe Borg koja je pisala Lex Agrokor, postaje potpredsjednik Vlade. Zbog povrede načela djelovanja, podsjetimo, Tomislav Karamarko morao je odstupiti s pozicije potpredsjednika Vlade. Jasno je da se borba protiv korupcije kontinuirano urušava u zemlji koja Europskom unijom predsjeda sljedeće godine."

Božinović unaprijeđen dok policija ilegalno provodi pushback

Dok hrvatska policija provodi ilegalno pushbackove izbjeglica, o čemu svjedoče i policajci u pismu Pučkoj pravobraniteljici, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović unaprijeđen je na mjesto potpredsjednika vlade, konstatira Gong. 

Što se tiče ministra uprave Marka Pavića, iz Gonga navode kako je pokazao da ne zna voditi socijalni dijalog, iz proračuna je financirao protureferendumsku kampanju, dijelio poslove prijateljima, proslavio se debaklom povlačenjem novca iz ESF-a namijenjenog najsiromašnijima, te je također nagrađen. Postat će ključan za upravljanje europskim fondovima u Hrvatskoj kao ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

"Rekonstrukcija vlade, stoga, izgleda poput glasovite parole iz stripa Alan Ford: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak", zaključuje Gong.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara