Google najavio novi društveni servis: Stiže "Google Me" za ljude u pokretu

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP / Ilustracija

POPULARNI internetski pretraživač Google nema namjeru odustati od projekta novog društvenog servisa po uzoru na megapopularne mreže Facebook i Twitter, te je ovih dana najavio pokretanje servisa naziva "Google Me".

Iako su njegovi dosadašnji pokušaji s Orkutom i Buzzom neslavno propali i nikada nisu izazvali veći interes korisnika, Google očekuje da će "Google Me" imati bolju budućnost, jer će prije svega biti orijentiran na osobe koje su u stalnom pokretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Me" će, prema najavama, biti integriran s Androidom 3.0 i baziran na mobilnim telefonima i tabletima. Naime, Google je nastojao iskoristiti činjenicu da su mobiteli, uz pomoć tzv. "pametnih" aplikacija, posljednjih godina postali izuzetno popularan alat koji omogućava aktivno sudjelovanje u društvenim mrežama.

Utemeljitelj mreže "Google me" Digg Kevin Rose izjavio je kako imaju priliku stvoriti novo tržište i biti prvi na njemu te se nadaju da neće ponoviti grešku s propalim Buzzom. Iako je o datumima još vrlo teško govoriti, Rose smatra da će se "Google Me" pojaviti u zadnjem tromjesječju ove godine, zajedno s Androidom 3.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara