Google+ se zbog ogromnog propusta gasi prije nego se planiralo

Google+ se zbog ogromnog propusta gasi prije nego se planiralo
Foto: 123rf

GOOGLE je najavio gašenje društvene mreže Google+ već u travnju iduće godine, ranije no što su planirali, zbog novog buga koji je omogućio pristup podacima 52 milijuna korisnika, iznova potpirivši sumnje u kontrolu privatnosti u tom softverskom divu.

Iz Googlea su izvijestili da je bug vanjskim inženjerima omogućio pristup privatnim podacima 52 milijuna korisnika, uključujući "ime, email adresu, zanimanje i dob".

Podaci su izloženi mogućem neovlaštenom pristupu dan uči prvog svjedočenja izvršnog direktora Sundara Pichaija pred istražnim povjerenstvom američkog Kongresa.

Bug je otkriven "nedavno", tvrde u Googleu, a u mrežu je ušao u studenom.

Stoga su pomaknuli planirano gašenje potrošačke varijante društvene mreže Google+ s kolovoza na travanj iduće godine.

Odluka o gašenju donesena nakon što je otkriven ogromni bug

Odluka o gašenju Google+ donesena je u listopadu nakon što su u kompaniji otkrili bug koji je stotinama vanjskih inženjera omogućio uvid u podatke najmanje 500 tisuća korisnika.

"Zbog otkrivanja novog buga odlučili smo ubrzati gašenje svih Google+ API-ja (sučelja za programiranje aplikacija); to ćemo napraviti u idućih 90 dana'", napisao je čelnik upravljanja proizvodima u odjelu aplikacija za poslovne korisnike David Thacker.

"Također smo odlučili ubrzati gašenje Google+ namijenjenog potrošačima s kolovoza 2019. na travanj 2019.", dodao je Thacker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara