Gordana Getoš Magdić ponovo štrajka glađu

GORDANA GETOŠ MAGDIĆ, osumnjičena za ratni zločin u slučaju "selotejp", jučer je ponovo počela odbijati hranu i lijekove, no nije priopćila koji su razlozi njezinom ponovnom štrajku glađu, rekao je za Index glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

"O štrajku me sinoć oko 18 sati izvijestio upravitelj zatvora. Njemu su javili pravosudni policajci iz KBC-a Osijek kojima je Getoš Magdić rekla da otpočinje štrajk glađu. Pošli puta kad je štrajkala, izjasnila se da to čini jer se protiv nje vodi, prema njenom mišljenju, nepravedan postupak, no sada nije dala nikakvu obavijest", rekao je glasnogovornik Županijskog suda.

Rožac je rekao da se nagađa da je Getoš Magdić počela štrajk zbog sastanka Vladimira Fabera i njezinog bivšeg odvjetnika, Radoslava Arambašića, ta da se buni i zbog toga što ne može viđati svoje dijete koliko bi htjela.

"Ali zapravo, još ne mogu potvrditi da su to razlozi njezinog odbijanja lijekova i hrane. Što se tiče posjeta njezinog djeteta, postoji kućni red prema kojemu ona ima pravo na posjete, i koliko znam, koristila ih je da vidi dijete. Koliko to često može činiti, nisam siguran, ali pravila su ista za sve", rekao je Rožac.

Gordana Getoš Magdić trenutno se nalazi na liječenju u KBC-u Osijek, jer joj je kao posljedica njenog prošlog jednotjednog štrajka glađu 29. ožujka, pozlilo, te je morala ići na operaciju zbog zapletaja crijeva.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara