Rusak se sad ograđuje od Ilčića

Rusak se sad ograđuje od Ilčića

Foto: FAH

NEZAVISNA zastupnica i Predsjednica odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak izvijestila je u petak da se ograđuje od istupa Ladislava Ilčića vezanih uz kurikularnu reformu.

Okrivila Ilčića

"Vjerujem da prijedlozi Saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu vezani uz kurikularnu reformu ne bi izazvali takvu reakciju Ekspertne skupine da član tog Odbora nije Ilčić", istaknula je u priopćenju.

Dodala je kako se "odlučno suprotstavila" Ilčićevom zahtjevu da se stvori nadpovjerenstvo nad Ekspertnom skupinom i on nije prihvaćen.

"Zaključci koje je Odbor donio isti su kao i oni koji su donijeti na okruglom stolu Sveučilišta u Zagrebu i koji se nalaze na web stranici Sveučilišta. Stoga smatram da su Zaključci u skladu sa zahtjevima struke, a ne rezultat političkih pritisaka bilo koje opcije", ustvrdila je.

Pozvala je da se prijepori "rješavaju kroz dijalog, a ne kroz pritiske". "Reforma mora ići dalje i ne smije biti talac bilo koje političke opcije ili bilo koje interesne skupine", istaknula je.

Zbog pogodovanja kćeri izbačena iz Hrvatskog biološkog društva, u Saboru tražila džeparac za sebe i posao za prijateljicu

Podsjetimo, Rusak je nakon velikog prosvjeda za nastavak kurikularne reforme izjavila da to neće promijeniti njezin stav da kurikularnu reformu treba mijenjati.Index je jučer objavio da je Rusak zbog pogodovanja kćeri da osvoji dva prva mjesta na državnim natjecanjima iz biologije koja omogućuju upis u srednju školu i fakultet, izbačena iz Hrvatskog biološkog društva.

Rusak je za Index komentirala da nije imala utjecaja na uspjehe svoje kćeri, iako je bila u povjerenstvu Državnog natjecanja iz biologije, a neko vrijeme i predsjednica tog povjerenstva, a u znanstvenom se radu bavila temom čajeva kojima se u svoja dva nagrađena rada kasnije bavila i njena kći.

Osim zbog navodnog pogodovanja kćeri, Rusak je došla na naslovnice medija i zbog političke trgovine. Prije nekoliko mjeseci, tražila je naime, od Hrvatske stranke umirovljenika 10 tisuća kuna mjesečno za sebe, dodatno na svoju plaću saborske zastupnice, i 10 tisuća kuna mjesečne plaće za svoju asistenticu i prijateljicu Sanelu Dropulić, o čemu je Index pisao prije četiri mjeseca.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara