Grba-Bujević uoči izbora o koroni: Brojevi su nam zadovoljavajući u cijeloj Hrvatskoj

Grba-Bujević uoči izbora o koroni: Brojevi su nam zadovoljavajući u cijeloj Hrvatskoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ŠEFICA Zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite dr. Maja Grba-Bujević, članica HDZ-a i kandidatkinja na predstojećim izborima, u razgovoru za Radio Mrežnicu komentirala je porast oboljelih od korone riječima kako su brojevi zadovoljavajući.

"Situacija nam je kao i svugdje u svijetu. Popuštanjem mjera se isto dogodilo svugdje.

Moramo priznati da se nismo baš svi skupa držali nekih mjera pretjerano i s obzirom na to dogodilo se ono što smo očekivali. Znali smo da će to otprilike biti na taj način, kao što nam se sada dogodilo. Brojevi su nam zadovoljavajući u cijeloj Hrvatskoj, a tako isto i u Karlovačkoj županiji", kazala je.

"Mjere su izvrsno posložene"

"Mjere koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo propisuje izvrsno su posložene. Sve su to preporuke.

Moramo biti svjesni da to sve može okrenuti na loše. Zato apeliram na sve da se držimo fizičke udaljenosti, da se držimo pranja i dezinfekcije ruku te da se u zatvorenom prostoru, kao što je javni prijevoz gdje je velika gužva, stavi maska. Na taj način smo zaštitili ljude, pa čak i ako netko drugi nema masku, to ide na njegovu dušu i odgovornost. Vi stavite maskicu na lice i okrenete se od tog čovjeka", kaže Grba-Bujević.

"Ovisi o nama hoće li se mjere pooštriti"

O tome hoće li nakon izbora biti pooštravanja mjera ne želi nagađati, ali još jednom ponavlja - sve će ovisiti o nama samima i našem ponašanju.

"Spremni smo za sve izazove, a odgovor će biti onakav kakvu ćemo imati epidemiološku situaciju, a ona će ovisiti o odgovornosti svakog našeg građanina kako se bude držao tih preporuka. Ako ćemo i dalje imati u bilo kojem ambijentu 10 puta više ljudi nego što je to normalno, i zatvoreno i bez maski, onda će se taj virus puno jače šetati među nama. Onda ćemo imati i oboljelih, imat ćemo istu priču o samoizolaciji koji neće moći raditi. A tko će onda usluživati goste? To je jedna kompleksna priča, ali svatko mora preuzeti svoj dio odgovornosti", zaključila je dr. Grba-Bujević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara